Hiszpanu Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Jeśli zamontuje inna 1 felge stalowa z innym et niz pozostale 3 felgi to z wisko nic się nie stanie? Bo z tego co wiem nawet różne ciśnienie w oponach uszkadza wiskoze. A chwilowo na max. 2 tygodnie potrzebuje zamontować inna felge stalową niż mam teraz, a 15 cali się zgadza, 6J tez ale na żadnej nie znalazłem nic o et. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 ET nie ma nic do średnicy koła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Czyli spokojnie moge montować tą inna felge? Et nie wpływa na wiskoze? Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 et to głębokość osadzenia koła , czyli na szybko mówi nam mniej wiecej o tym jak koło będzie siedziało na piascie, obrazowo czy bedzie wystawac z nadkola czy tez nie.Do średnicy niema tu żadnego zwiazku , choć jak sie et bedzie bardzo róznic to przedstawiciel prawa moze sie przywalić acz kolwiek sadze ze jak roznica niebedzie duza to nikt niezauwazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Ok, dzięki wielkie Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 (edited) Mam komplet niepotrzebnych kol, to moge Ci pozyczyc, albo odsprzedac za grosze Edited March 2, 2016 by pajac_am Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotruś Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Czyli spokojnie moge montować tą inna felge? Et nie wpływa na wiskoze? Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Ściślej rzecz ujmując - zewnętrzne obwody 4 kół z takimi samymi oponami muszą być takie same. (możesz mieć te same felgi ale np na osiach nieco inne opony, które będą miały inne obwody). Zdaje się, że różnica może wynosić +/- 2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 (edited) Mam komplet niepotrzebnych kol, to moge Ci pozyczyc, albo odsprzedac za grosze Spoko, tak awaryjnie potrzebowałem jakieś koło bo z forestera niestety sie poniszczyła, nie jest prosta (nie dało sie jechać więcej jak 80) A w sobote auto idzie do mechanika to wolałem zmienić żeby mi nie wmawiali potem że połowa auta do wymiany Dzięki za odpowiedzi, koło założone. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Edited March 2, 2016 by Hiszpanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts