Jump to content

Spryskiwacze reflektorów Forester SG

Kościk

Recommended Posts

Czy spryskiwacze reflektorów do forestera II gen. pasuja z gen. I ? Pytam bo na zdjeciach na pierwszy rzut oka wygladaja tak samo. Moze ktos sie orientuje jak sprawa wyglada cenowo w przypadku orgyinalnej nowki?

http://opposedforces.com/parts/forester/en_s10/type_7/body_equipment_exterior/head_lamp_washer/

http://opposedforces.com/parts/forester/en_s11/type_4/body_equipment_exterior/head_lamp_washer/illustration_1/

Obudowy można stosować zamiennie. Dysze mają inne numery i wyglądają inaczej na szkicu. Może będą pasować, ale w ciemno bym nie brał :)

Trochę z innej beczki. W moim Forku SG jak się spryskuje reflektory to płyn dostaje się na maskę TTTM czy można to jakoś wyregulować? 

U mnie w przed lifcie mam spryskane wszystko od lamp po maskę i przednią szybę  :D.

U mnie w przed lifcie mam spryskane wszystko od lamp po maskę i przednią szybę :D.

Ja też tak mam. :)

Czyli norma  :)  W wersji poliftowej zalewa trochę maskę.

Trochę z innej beczki. W moim Forku SG jak się spryskuje reflektory to płyn dostaje się na maskę TTTM czy można to jakoś wyregulować?

U mnie tez leci po masce ..;(

U mnie w przed lifcie mam spryskane wszystko od lamp po maskę i przednią szybę :D.

W wersji przed liftem zdaje sie można spinaczem zmienić kąt nachylenia spryskiwacza z tego co pamietam

Mi zdarza sie z racji mojego wzrostu podczas wsiadania zachaczyc kolanem o przycisk owych spryskiwaczy :) dzieki czemu mam zroszone tez czolo i grzywke XD

• Upvote 1

Też nie mam tych obudów i samych spryskiwacy. Za to u mnie psika piękna fontanna przed auto, dobre na śmingus dyngus. Na allegro dysze widziałem po 200 używki, to czyżby drożej niz w aso?

Mi zdarza sie z racji mojego wzrostu podczas wsiadania zachaczyc kolanem o przycisk owych spryskiwaczy :) dzieki czemu mam zroszone tez czolo i grzywke XD

Też tak mam tylko grzywki mi nie zrasza bo jej nie mam,.

PzDr

• 7 months later...

w moin SF5 leci wręcz na dach na postoju,

W wersji przed liftem zdaje sie można spinaczem zmienić kąt nachylenia spryskiwacza z tego co pamietam

nie wiem czy to coś da, bo to jest ''rykoszet'', w czasie gdy jeszcze pompka działa ze względu na odległość pierwsza część płynu, już odbita od lampy, trafia na strumień z dyszy, który ją pcha dalej. (wiem zamieszane).

Tak czy inaczej podczas jazdy tego problemu nie ma, strumień nie wychodzi ponad linię maski. Dopiero jak pęd powietrza zgarnia płyn z lamp to idzie po karoserii.

• 2 weeks later...

Panowie to jak to jest z tymi spryskiwaczami? mają zmywać cały reflektor czy tylko tą cześć od świateł drogowych? bo u mnie spryskuje tylko "światła drogowe" a nie mijania co troszkę jest nie logiczne 

• 5 weeks later...