kana23 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Czy ktoś rozpoznaje do czego jest ten kabel? Czarnym pojedyncza żyła. Wygląda jakby go ktoś obciął. Idzie w stronę zegarów, dalej nie widać. Pytanie nr 2. co to za kostka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Czy ktoś rozpoznaje do czego jest ten kabel? Czarnym pojedyncza żyła. Wygląda jakby go ktoś obciął. Idzie w stronę zegarów, dalej nie widać. Pytanie nr 2. co to za kostka? Kabel jest czarny w taśmie izolacyjnej.... i tyle można o nim napisać. O kostce poczytasz więcej. To na schematach wtyczka oznaczona jako i103 od zegarka. Standardowo zegarek jest podpięty 10 pinową i59, a ta jest wolna. Rozpiska pinów kostki: 1.ILL(PWM) - kabel czarny 2.CAN-H - kabel różowy 3.ILL(small) - kabel fioletowy 4.CAN-L - kabel fioletowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted February 29, 2016 Author Share Posted February 29, 2016 W takim razie wtyczka ma być luźna. Bardziej interesuje mnie skąd wziął się ten obcięty kabel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 W takim razie wtyczka ma być luźna. Bardziej interesuje mnie skąd wziął się ten obcięty kabel? Parę kabelków idzie w tamtą okolicę. Rozwiń izolację i zrób zbliżenie przewodów. Może uda się po ilości kabelków i kolorach przewodów dojść, od czego ten kabelek jest. Drugim wyjściem jest wyciągnąć licznik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Może być to też antena od centralnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Prędzej skłaniałbym się do teorii alfinty. Kabel ten nie jest w wiązce tylko idzie luźno owinięty w izolacji, nie wygląda jakby był wyciągnięty z grubszej wiązki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 też mam akurat zdjęty schowek i jeżdżę z taką dziurą, mi nie rzucił się w oczy taki kabel, ale sprawdzę jutro czy na pewno się tam gdzieś nie plącze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 byłbym wdzięczny. Wychodzi gdzieś z okolicy zegarów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 sorry ze tak długo, ale w miedzy czasie zachorowałem i nie wychodziłem z domu. Dziś za dnia przy dobrym świetle przeprowadziłem inspekcje i nie odnalazłem takiego kabla, jedynie w tamtym miejscu grubszą wiązkę w plastikowej rurce. Zdecydowanie nic nie wisiało luzem Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybu Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Mam inne pytanie w moim legacy brak jest lampek w drzwiach ( te male czerwone widoczne po otwarciu) lampki takowe nabylem i chcialem sobie zalozyc, bardzo sie zdziwilem gdy po wyjeciu zaslepki i odchyleniu "boczka" nie znalazlem zadnych przewodow bylem pewny ze kable zasilajace sa a brak tylko lampek. Bardzo prosze o sprawdzenie czy w ogole do drzwi jest wg schematow dolaczony przewod zasilajacy lampki czy trzeba ciagnac caly od modułu/bezpiecznika Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Mam inne pytanie w moim legacy brak jest lampek w drzwiach ( te male czerwone widoczne po otwarciu) lampki takowe nabylem i chcialem sobie zalozyc, bardzo sie zdziwilem gdy po wyjeciu zaslepki i odchyleniu "boczka" nie znalazlem zadnych przewodow bylem pewny ze kable zasilajace sa a brak tylko lampek. Bardzo prosze o sprawdzenie czy w ogole do drzwi jest wg schematow dolaczony przewod zasilajacy lampki czy trzeba ciagnac caly od modułu/bezpiecznika Interesuje Cię "Step light". Oficjalnie te lampeczki miały tylko wersje 3.0L Nie chce mi się wierzyć, że robiona była oddzielna wiązka dla różnych wersji, ale księgowi są wszędzie, więc może faktycznie tej dwupinowej wtyczki tam brakuje. Poszukaj dobrze w wiązce drzwi po zdjęciu boczku. Może być gdzieś podwiązana, żeby nie zahaczała o szybę. Interior Light System Legacy 2005 EU.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian32 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Mam 2.0 i step lights. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Mam 2.0 i step lights. W MY2005 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian32 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Nie doczytalem ze o 05 chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybu Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 thx za odpowiedzi w takim razie trzeba zdjac boczek calkowicie by sie przekonac co i jak z tym przewodem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts