Jump to content

Emblemat SUBARU na bagażnik STI - jak poprawnie zamontować?

bartolomeo

Recommended Posts

Cześć, 

mam nadzieję że nie dubluję żadnego tematu. Kupiłem oryginalny napis SUBARU na klapę bagażnika, i otrzymałem takie cuś:

20160225_213744.jpg

i teraz moje pytanie: Czy jest gdzieś jakaś instrukcja, jak to poprawnie przykleić? Chodzi mi konkretnie o umiejscowienie napisu na klapie. "kartonik" do którego jest teraz przytwierdzony, posiada dwa otwory na końcach i jeden pośrodku, więc jest możliwe wypoziomowanie napisu jednak potrzebna byłaby konkretna wysokość na jakiej ma się znajdować...

Poproszę :) potrzebna jest mi jedynie odległość od środkowej dolnej krawędzi klapy do dolnej krawędzi literek.

Od razu odpowiadam tutaj na pytanie które otrzymałem na PW.

Literki zamówiłem w ASO Emil Frey. Cena to 200 brutto za Subaru i 95 za STI czyli podwaja koszt lakiernika, ale life is brutal i trzeba kupić w ASO bo podrób nie uświadczysz

Edited by bartolomeo

http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/48638-napis-subaru-w-wrx-blob/

Dla tych, którzy maja zamiar sie męczyć z przyklejaniem napisu SUBARU umieszczam sposób przygotowania klapy przed naklejaniem liter ... kilka minut i literki naklejone icon_wink.gif

Potrzebna będzie papierowa taśma ... taka do obklejania przy malowaniu.
Odmierzamy od dolnej krawędzi 167 mm i przyklejamy poziomo taśmę na całej długości klapy tak żeby górna krawędź taśmy była na całej długości w odległości 167 mm od dolnej krawędzi klapy. Następnie odmierzamy z każdej strony po 255 mm od bocznej krawędzi klapy i przyklejamy po obu stronach taśmę pionowo (najlepszym punktem odniesienia jest miejsce w którym się krzyżuje boczny brzeg klapy z taśmą poziomą) ... wydaje się to oczywiste ale na wszelki wypadek napiszę - z lewej strony prawa krawędź pionowej taśmy znajduje się w odległości 255 mm od krawędzi klapy, z drugiej strony odwrotnie . Mamy wyznaczony obszar w którym znajdzie się napis. Teraz bierzemy linijkę i na poziomej taśmie zaznaczamy punkty ... literki mają 38 mm a więc zaznaczamy ... brzeg taśmy pionowej ... 38 mm ... 35 mm ... 38 mm ... 35 mm... itd. Wszystkie 6 literek mieści się co do mm w wyznaczonym obszarze. Pozostaje przyklejenie literek biggrin.png
Wystarczy przykleić do klapy 3 paski taśmy i pozaznaczać punkty na poziomej taśmie ... i to wszystko icon_wink.gif
Oczywiście wszystkie wymiary otrzymałem dzięki uprzejmości forumowiczów biggrin.png
Udanego przyklejania icon_mrgreen.gif

-- Pt gru 30, 2011 5:08 pm --

aha ... literka A jest trochę szersza od pozostałych więc nie ma się czym przejmować że nie mieści się w obszarze wyznaczonym przez punkty ... umieścić należy ją tak żeby nóżki po obu stronach tyle samo wystawały za narysowane punkty icon_mrgreen.gif
  • Upvote 1

Chętnie podłącze się do tematu ,ale odległości napisów tylnej klapy w hawku STI(mały napis SUBARU z lewej strony,emblemat IMPREZA i STI z prawej obok zamka klapy)

Edited by irektob