Jump to content

Max przebiegi 2.5 Turbo Forester / Impreza

arnoldpe

Recommended Posts

Od dawna już zastanawiam się nad przebiegami w silnikach 2.5 turbo z Forsterów XT i Imprez WRX.

Pytam osoby poruszające się autem na co dzień.

Do tej pory najwyższy jaki widziałem w PL to 2007 rok i 254.000. W DE i NL cały czas wskakują 280-300.000

Ktoś coś ?

Chodzi Tobie o przebieg bez remontu (UPG) czy tak po prostu? Kojarzę jakiegoś XT'ka co miał > 270k, ale to było już jakiś czas temu i nie mam pojęcia czyj (gdzieś z forum ktoś).

Pytam o ogólny przebieg. Remont czy to w ssaku czy w turbo i tak większy sie trafi ;)

u mnie było 183000 jak sprzedawałem - i o upg nawet nie myślałem!

może nie byłeś świadom tej przypadłości - a tak na serio to chyba jednak bardzo dużo zależy od traktowania auta - pałujesz na zimnym, nie studzisz to sam się prosisz o kłopoty, a jak dbasz to jak widać można prawie 200 kkm przejechać i cieszyć się bezawaryjną jazdą

ja mam 214.000 i UPG nie robione, silnik sprawdzony w MTS, osłuchany, obmacany i nic elegancko, jedynie minimalne zapocenie na prawej uszczelce. U mnie widać, że auto nie było pałowane, a jeżeli już to bardzo rzadko. w NL 1 właściciel w PL kolega z forum pojeździł 6 miesięcy i zamienił na rodzinnego OBK. 

Dlatego prosiłbym o nie wrzucanie komentarzy o UPG i panewkach, bo to nie jest reguła, a wątek temu nie służy. Oczywiście przyjdzie kryska na matyska, coś kiedyś musi paść :)

Dzięki !