Kontrey Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Witam, podczas jazdy, z przodu samochodu wydobywa się dziwny piszczący metaliczny dźwięk. Myślałem że to któraś rolka ale dźwięk znika podczas naciśnięcia hamulca i nie występuje gdy auto stoi. Wystarczy delkatne muśnięcie hamulca i dźwięk ustaje. Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi. Pacjent to WRX 94r Dziękuję za pomoc Kontrey Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOpEL Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) czy dźwięk jest stały czy co obrót ? krzywa tarcza albo brud się dostał ? Edited December 6, 2015 by SOpEL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kontrey Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Dźwięk nie zawsze się pojawia, dopiero dzisiaj zaczął jakoś mocniej więc zwróciłem na to uwagę. Wczoraj miałem wymieniane opony jeśli to ma znaczenie i przejechałem po błotnistej drodze... Dźwięk jest raczej co obrót Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Moze klocek nie moze sie cofnąć i dotyka tarczy krawędzią...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kontrey Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Możliwe. Jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Wyczyścić dokładnie wszystko, ewentualnie dopracuj klocek szlifierka jeśli bedzie widac, ze ma za ciasno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Może się kończą klocki i blaszka sygnalizacyjna zaczyna dotykać tarczy. Pamiętać trzeba, że klocek od strony podejścia przewodu do jarzma zużywa się bardziej i nawet jak od zewnątrz klocek wygląda na "zużyty ale jeszcze pojeździ" to po drugiej stronie już nie pojeździ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kontrey Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Ok dzieki chłopaki. Jak wrócę do domu na weekend to slrawdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts