hhmariusz Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Witam. Dzisiaj oglądałem auto na kanale i zobaczyłem nieznany mi mechanizm na tylnym lewym wahaczu. Do małej plastikowej obudowy idzie wiązka elektryczna, ten mechanizm jest połączony łącznikiem (takim jak łącznik stabilizatora) z wahaczem. Łącznik jest zepsuty, do wymiany, a nie wiem o co pytać w sklepie. Proszę o podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 (edited) reg. położenia reflektorów Edited December 5, 2015 by leon Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhmariusz Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Dziękuję. Rekord świata w szybkości odpowiedzi . Wiesz może gdzie szukać takiego łącznika? [Edycja moderatora] Znalazłem. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhmariusz Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Jeszcze jedno pytanie. Czy w garażu można sprawdzić czy mechanizm działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Otwierasz bagażnik, siadasz na krawędzi i patrzysz czy światła się opuszczą same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhmariusz Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Genialne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Do małej plastikowej obudowy idzie wiązka elektryczna, ten mechanizm jest połączony łącznikiem (takim jak łącznik stabilizatora) z wahaczem. Łącznik jest zepsuty, do wymiany, O ile całe to ustrojstwo działa,to widać to zaraz po włączeniu świateł,ustawiają się wtedy do odpowiedniej pozycji,przynajmniej tak jest przy ksenonach. Nie piszesz nic o żadnej kontrolce na desce,widocznie to tylko awaria łącznika a nie tego "pudełeczka",w ASO łączników oddzielnie się chyba nie kupi,występują razem z owym pudełkiem i koszt 500-600zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhmariusz Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Łącznik można kupić za 125 zł, link podałem w poście powyżej. Faktycznie ceny kompletów są z kosmosu, używane to 300 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
qra_633 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 W swoim Forku złożyłem sobie z takich elementów plus kawałek szpilki z właściwym gwintem: http://www.igus.pl/wpck/2469/igubal_Low_cost_Winkelgelenk , w rozmiarze m6. Dostępne są w wersji z kulką-oską metalową lub z tworzywa, generalnie na początku miałem wersję z tworzywa i przez rok wytrzymała, nie przeżyła demontażu bo na bogato loctitem była skręcona. Teraz mam wersję z metalową kulką i jakoś nie zauważyłem różnicy. Koszt w porównaniu z oryginałem śmieszny nawet w porównaniu ze 125 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhmariusz Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Pomysłowe Na pewno nie mniej skóteczne niż orygnał a wielokrotnie tańsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts