Jump to content
Sign in to follow this  
gaski

Outback II przewody sondy lambda

Recommended Posts

Cześć,

ostatnio przymierzam się do wymiany sondy lambda w swoim Outbacku `99.

Pierwsza rzecz na jaką się natknąłem to zlutowane ze sobą przewody przy wtyczce.
Chodzi o przewody pod taśmą przy moim kciuku na pierwszym zdjęciu, które idą do wiązki wyżej (na 2 zdjęciu).
Czy to normalne połączenie? Tzn. może ktoś przerwał przewód a potem go naprawił?
Czy raczej wygląda to na jakąś przeróbkę, jeżeli tak, to co to może być?

Przy okazji drugie pytanie: aktualnie zamontowana jest 4 żyłowa sonda, czy da się w jej miejsce wstawić 5 żyłową (o taką: http://www.iparts.pl/czesc/sonda-lambda-bosch-0258007084,0-30-0258007084-241605.html - akurat mam ją dostępną)?
Domyślam się, że raczej nic z tego, ale może jednak :)

 

Pozdrawiam!

 

post-23203-0-68096100-1449145873_thumb.jpg

post-23203-0-91582100-1449145875_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trudno powiedzieć co tam masz polutowane bo z tych zdjęć mało widać, nie ma pewności. \myślę że to nie jest orginalne łączenie a nawet w momencie kiedy wstawiaz sondę uniwersalną to masz w zestawie tulejki do łączenia.

Z tego co pamiętam to dwa białe to raczej obwód grzałki sondy i czarny sygnałowy. Ja montowałem kiedyś denso czteroprzewodową to podłaczałem tylko trzy przewody i wszystko działa nie ma czeka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...