lordpix Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Pacjent wygląda tak: Jak dla mnie jest za nisko i za twardo. Co prawda nie trę d*pą o trotuar ale wyjazdy w góry i parkowanie to gwarancja podniesienia ciśnienia. Sama jazda też nie jest za wygodna bo deską jeździć nie chcę. I tu pojawia się pytanie. Czy wystarczy wymienić sprężyny np na STI? Czy muszę wymienić też amory (i coś jesze)? To co mam to jakiś Tein. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Czy wystarczy wymienić sprężyny np na STI? Czy muszę wymienić też amory (i coś jesze)? To co mam to jakiś Tein. Wymienić amory i sprężyny na seryjne,Teina sprzedać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Czyli najlepiej znaleźć kogoś kto chciałby obniżyć i się z nim zamienić. Trzeba coś z tym zrobić wreszcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablosik Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Pytanie co tam masz założone, może warto odkupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 Jeśli jesteś zainteresowany to postaram się zdjąć koła i zrobić jakieś zdjęcia. W sumie to sam dokłanie nie wiem co tam jest. Sprzedający mówił, że gwint ale w Subaru powiedzieli "eee tam gwint, obniżony na Teinie". I tyle wiem;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 "eee tam gwint, obniżony na Teinie". Może masz tylko sprężyny Teina na oryginalnym amorku?Wtedy auto stoi niżej i jest sporo "twardsze". Teina poznasz po kolorze,zawsze zielony czy to zawias czy sprężyny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian96 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Jakby co jestem zainteresowany kupnem/ zamianą Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted December 1, 2015 Author Share Posted December 1, 2015 (edited) Nie wiem czy w tym tygodniu, ale na pewno w przyszłym podniosę auto i zaprezentuję co tam jest. Najlepiej jakby do wymiany były same sprężyny. W każdym razie nie ważne co tam będzie, na pewno trafi najpierw do ogłoszeń na forum. Szukałem informacji jak się ma zawieszenie STI do WRXa ale z setek tabelek niewiele się dowiedziałem. Chciałbym jak najbardziej zbliżyć do STI więc czy ktoś może mi powiedzieć czy WRX miał te same sprężyny co STI? Edited December 2, 2015 by lordpix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Wrx ma inne sprężyny i amortyzatory niż STI. Stoi trochę wyżej i jest bardziej miękki. Szukaj kompletu od STI, od czasu do czasu są takie ogłoszenia na forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 Dzisiaj udało mi się podnieść auto i zrobiłem zdjęcia. Wygląda więc, że amortyzatory są subaru - pewnie zWRXa? Sprężyny Eibach. Tak jak pisałem dla mnie są za niskie i za twarde. Nie chcę jednak przeginać w drugą stronę i robić WRXa. Planuję więc na razie sprężyny STI, a na wiosnę również wymianę amortyzatorów. Chyba to będzie odpowiedni kompromis wysokość/prowadzenie. Jeśli ktoś ma na sprzedaż sprężyny STI, proszę pisać. Mogę się też zamienić za Eibachy. A tu jeszcze jedno zdjęcie do zobrazowania wysokości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian96 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 tak jak wyżej pisałem, jeżeli będziesz chciał sprzedać te sprężyny Eibach- wal jak w dym- jestem poważnie zainteresowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArturFT Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Mam do sprzedania oryginalne sprężyny i stabilizatory od sti MY 03. Przebieg około 130 tyś. km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Adrian96 i ArturFT - może to jakoś razem załatwimy. Co oczywiste najpierw kupię a później sprzedam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian96 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Co oczywiste najpierw kupię a później sprzedam:) No jasne Czekam więc na info Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Przyłącze się do te,atu i zapytam jakie amortyzatory zamontować w sti 2004. Mają być trwałe Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Kayaba Ultra SR to odpowiednik serii i dużo zniosą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts