kana23 Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 WItam, mam problem z włączeniem tempoamatu w legacy 2004, 2,5 sohc. Sterowanie na dźwigni za kierownicą. Wciskam przycisk na dźwigni i zaświeca się zielona kontrolka cruise. Potem próbuje dźwignią w każdą stronę ale nie włącza się tempomat (SET). Prędkość powyżej 50km/h. Co może być przyczyną i jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Sprawdź bezpieczniki. U mnie , ale we forku oprócz tempomatu nie było awaryjnych , kontrolka od tempomatu świeciła . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted November 21, 2015 Author Share Posted November 21, 2015 Awaryjne dzialaja, jutro sprawdze bezpieczniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Tempomat ma dość zawiłą logikę i żeby zaprogramować V musi być spełnionych klika warunków, czyli odpowiednich sygnałów z czujników m.in luzu, hamulca, (sprzegła jak masz manual). Trzeba podłączyć interfejs i sprawdzić czy dobrze są te stany rejestrowane. U mnie był np problem z czujnikiem luzu. Możesz też próbować wciskać set na luzie, ze sprzęgłem, itp - jak załapie to masz coś źle z czujnikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Problem rozwiązany i do zamknięcia. Ostatnio wyskoczył jakiś błąd, zapaliła się kontrolka CEL i migało CRUISE. Podłączyłem się w komputer, wykasowałem błąd i od razu sprawdzałem działanie czujników luzu, hamulca, sprzęgła i przełącznika od tempomatu. O dziwo tempomat zaczął działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4tek Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 W Legacy IV manual najczęściej pada czujnik luzu. U mnie też zdarza się zastrajkować, ale bardzo rzadko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts