BW. Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 (edited) Cześć, jestem już o włos od dołączenia do rodziny posiadaczy subaru! Dlatego intensywnie rozglądam się już za częściami, które chciałbym wymienić. Znalazłem w internecie zdjęcie bodajże wersji STI:nigdzie nie mogę znaleźć takiego grilla, jeśli już to tylko podobne, bez tej srebrnej obramówki, która moim zdaniem dużo daje. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, albo chociaż nakierować, jak szukać części do subaru? znalazłem takie strony jak:- http://www.avojdm.com- https://www.japanparts.comobie są strasznie drogie i bardzo zagraniczne, nie wiem nawet czy wysyłają do nas.Podobny problem mam z ramką do wymiany radia, tylko na tych stronach i kosztuje 200$ !!!!Pozdrawiam,BWEDIT: Znalazłem takowy na japanparts i kosztuje zawrotny 1000zł Ponadto chyba trzeba wymienić cały zderzak, żeby sobie go zamontować... W takim razie zmieniam pytanie Czy ktoś ma doświadczenie z druciarskim przerabianiem grilla ? Edited November 21, 2015 by BW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Piękny kolorek - mój OBK świetnie by wyglądał w takim odcieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted November 21, 2015 Author Share Posted November 21, 2015 Też mi się strasznie podoba, więc chyba się szarpnę i będę foliować na coś najbardziej zbliżonego, bo ja jeśli w ogóle to będę mieć ciemny granat (REGAL BLUE PEARL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
QQ Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 Znalazłem takowy na japanparts i kosztuje zawrotny 1000zł Ponadto chyba trzeba wymienić cały zderzak, żeby sobie go zamontować... W takim razie zmieniam pytanie Czy ktoś ma doświadczenie z druciarskim przerabianiem grilla ? BW napisz może czy chcesz kupić przed- czy polifta. Jak tego drugiego to nic nie musisz wymieniać. Takie grille trafiają się czasem na allegro albo tutaj na forum (patrz: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/82516-sprzedam-wszystkie-części-z-subaru-legacy-20d-2008r/). Trzeba cierpliwie czekać Z tego co kojarzę to były dostępne jako opcja (a może standard) w MY08/09. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K12DLA Posted November 21, 2015 Share Posted November 21, 2015 witam, grill o który pytasz to tak zwany plaster miodu/ honeycomb. Był dostępny jako opcja/akcesorium Subaru. Ja kupiłem swój na allegro za 500zł i takiej ceny raczej się spodziewaj..Jakbyś potrzebował numeru części grilla do polifta to pisz PW. Tak to wygląda u mnie pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 Niestety mój jest chyba przed liftowy, a szkoda bo ten nowszy zderzak - piękny! @AR2R_K19DLA piękna stajnia! Czy ten biały to jest jakaś satyna?Mój prezentuje się tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
K12DLA Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Dzięki kolor ma nazwę Satin White Pearl 37J Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybu Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Na poczatek zdejmij swoj grill odkrec ten chrom przetrzyj go gombka 200 odtlusc i pomaluj na czarny mat Sporo poprawia w wygladzie a kosztuje 20x mniej - sam w tym roku robilem bo az mnie skrecalo z zalu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Dobrze gada ja swój odświeżyłem i jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
K12DLA Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 (edited) Mój prezentuje się tak: 20140403_163924.jpg ...tak teraz lookam dokładnie na to zdjęcie i przypomniało mi ono, że grill "plaster miodu" o którym powyżej nie pasuje do zderzaka 2.0R. Pasuje do 3.0R i spec B. Są też różnice w dolnych mocowaniach grilla do zderzaka w egzemplarzach przed i po liftowych Na poczatek zdejmij swoj grill odkrec ten chrom przetrzyj go gombka 200 odtlusc i pomaluj na czarny mat Sporo poprawia w wygladzie a kosztuje 20x mniej - sam w tym roku robilem bo az mnie skrecalo z zalu myślę, że to będzie najlepsza opcja dla grilla 2.0. U znajomego obkleiliśmy cały grill czarną folią 3M z takim o to efektem: Operacja w pełni odwracalna. PS: w grillu 2.0 nie ma tego chromu dookoła grilla jak w grillu od 3.0 Edited November 22, 2015 by AR2R_K19DLA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QQ Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 ...tak teraz lookam dokładnie na to zdjęcie i przypomniało mi ono, że grill "plaster miodu" o którym powyżej nie pasuje do zderzaka 2.0R. Pasuje do 3.0R i spec B. Są też różnice w dolnych mocowaniach grilla do zderzaka w egzemplarzach przed i po liftowych Nie pasuje do 2.0R (i pewnie każdego innego) ale przedlifta. W polifcie jest plug&play - pasuje beż żadnych problemów do każdej wersji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 (edited) To 2.5i będę coś kombinował, może faktycznie go okleje, bądź przemaluje doraźnie, a na dłuższą metę poczekam na jakaś okazję na zderzak z grille z rozbitka. Czy montaż poliftowego zderzaka w tej wersji będzie plug and play ? Edited November 23, 2015 by BW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K12DLA Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 BW. niestety montaż poliftowego zderzaka do przedliftowego auta niesie za sobą kilka problemów: -w polifcie zastosowano inne rozwiązanie jeśli chodzi o mocowanie zderzaka na odcinku pod lampami stąd też konieczne jest zmiana lamp na poliftowe; -poliftowe lampy mają inny kształt kierunku stąd też trzeba założyć poliftowe nadkola, -kolejna rzecz to różnica w kostkach lamp, stąd też nie obejdzie sie bez lutowania. -ostatnia rzecz to styropian pod zderzakiem. Twoj od 2.5i bedzie inny niż te od zderzaków poliftowych dlatego też bedzie potrzebny. Temat ogarnięty przez mojego sąsiada. Efekt warty zachodu Jak znajdziesz rozbitka z dobrym przodem to. Polecam taki upgrade 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Czy ktoś ma doświadczenie z druciarskim przerabianiem grilla ? Tak, zagadaj Jurasa on sobie przerobił, całość opisał tutaj - > http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/38532-legacy-i-lgt/page-4?hl=zderzak#entry1132887 ale wcięło foty z instruktażem. .Zapewne może pomóc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Już wczoraj szukałem tych zdjęć ale przestały być aktywne w serwisie a w aparacie już skasowane. W mojej galerii są zdjęcia jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Kolejność prac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BW. Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 Dzięki <3 Z pewnością spróbuje to zrobić. Jak przymocowałeś siatkę do grilla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Dzięki <3 Z pewnością spróbuje to zrobić. Jak przymocowałeś siatkę do grilla? Klej do szyb samochodowych. Oklej sobie boki taśmą lakierniczą, trudno domyć.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts