kana23 Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Witam, na forum znalazłem parę wątków o AUX w legacy. Było tam napisane że czasem trzeba wyprowadzić gniazdo z radia ale zawsze jest to o nowszych autach z "czarnym" radiem. Czy w srebrnym będzie tak samo? Jak to sprawdzić? Ewentualnie jak podłączyć do orginalnej instalacji audio tableta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajacpieter Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Witam tez się podepnę do tematu ponieważ mam zamiar podpiąć tablet do mojego radia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 A ja przy okazji zapytam czy zamiast srebrnego radia tylko na płytki CD można wstawić i czy będzie działać czarne radio czytające płytki CD, WMA i MP3? Sprawa tyczy Outbacka 2004 wersja EU H6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajacpieter Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 z tego co sie orientuje to spokojnie mozna wstawic https://www.drive.net/l/5505803/ tu znalazlem na rosyjskiej stornie cos na ten temat aux Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Starsze radia nie miały AUx in. Można dokupić moduł, który emuluje zmieniarkę, ma się wtedy nawet USB. Poszukajcie na forum było nt dużo postów i opisów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Mi nie tyle chodzi o AUX czy USB, ale czy przyciski klimy, ogrzewania itp. będą działać. No i podstawowa sprawa czy wtyczki i gniazda do siebie pasują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Mi nie tyle chodzi o AUX czy USB, ale czy przyciski klimy, ogrzewania itp. będą działać. No i podstawowa sprawa czy wtyczki i gniazda do siebie pasują. "Czarne" można wstawić, wtyczki trzeba przerobić. Część z nich pasuje plug and play, ale np. od klimatyzacji jest inna wtyczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borowice Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Mam zmienione od 3 lat. Proste - jedyna zmiana w obsłudze to sterowanie temperaturą klimy po prawej stronie (sterowanie po lewej nie działa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Potwierdzam, mam tak samo jak post wyżej tyle ze od 2 lat Wszystko plug&play Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 A samo radyjko lepiej gra niż srebrne czy ewentualnie trzeba jeszcze wymienić głośniki? Aha czy ktoś z szanownych kolegów zapodałby fotki nowszego radyjka w starszym aucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajacpieter Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Wracając do tematu posiada ktoś jakieś schematy by zrobić AUX bez emulatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 A samo radyjko lepiej gra niż srebrne czy ewentualnie trzeba jeszcze wymienić głośniki? Aha czy ktoś z szanownych kolegów zapodałby fotki nowszego radyjka w starszym aucie? Tak samo kiepsko. Głośniki nie wiele pomagają (w jednym i drugim). Sprawę znacznie poprawia wzmacniacz, ale nadal jest daleko do dobrego grania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Czyli nie warto robić przekładki dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 (edited) W moim przypadku radio jest lepsze, bo .. ma navi, dobrą navi, ma w końcu BT i zestaw głośnomówiący, czyta mp3, DDS, nawet na płytach DVD-DL. Ma wejscie AUX, ale przy powyższym to nie ma sensu Aha i ma wyjście na suba jak ktoś potrzebuje. Edited November 20, 2015 by sherif Link to comment Share on other sites More sharing options...
kana23 Posted November 21, 2015 Author Share Posted November 21, 2015 A jak z jakością takiego emulatora zmieniarki? Jak dokładnie wygląda przekładka radia? Napewno plug&play? Jak należy przerobić wtyczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts