spawalniczy Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 (edited) Czy ktoś namierzył na rynku gumowe dywaniki pasujące do OBK i zakrywające wszystko to, co potrzeba? Zbliża się zima i nie wyobrażam sobie funkcjonowania w błocie i śniegu z tymi "pół dywanikami" które dostałem przy zakupie samochodu. Pytałem w ASO, ale nie oferują niczego innego. Tak naprawdę problem dotyczy głównie miejsca kierowcy. Edited November 18, 2015 by spawalniczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESP Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Jedyne na rynku jakie znalazłem to WeatherTech. Ale cena zabójcza... http://www.weathertech.com/subaru/2015/outback/floorliner-digitalfit/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 (edited) Chyba namierzyłem jeszcze fajniejsze - lepiej chronią wyższe partie podłogi. Husky WeatherBeaters - niestety dostępne tylko za wielką wodą. Widać jednak, że jak się chce, to można wyprodukować fajne dywaniki - jak dla mnie rewelacja: Edited November 18, 2015 by spawalniczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Może jakiś grupowy zakup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 (edited) Możemy pomyśleć Zastanawiam się tylko czy kształt podłogi jest na pewno taki sam w europejskich modelach. Edited November 18, 2015 by spawalniczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Tu faktycznie może być drobna różnica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 Tak wygląda komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Ale na ich stronie po wybraniu OBK MY2015 taka informacja: Sorry! This product may not fit your ride. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Jeśli mają podobne do Forka MY15 to wchodzę w grupowy zakup. Dajcie tylko znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Za drugim razem wyszukało - 139,95 USD Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 560 zł + koszt wysyłki. Ciekawe, czy jest opcja kupienia tylko przodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczewiak Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Ja kupiłem w sklepie internetowym z dywanikami. Są całkiem ok i dałem stówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Ja kupiłem w sklepie internetowym z dywanikami. Są całkiem ok i dałem stówkę a którym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oqrek Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Używam w OBK'01 i polecam, do nowszych też są : http://www.rezaw-plast.pl/index.php?disp_form=1&reset_form=&action=towar&order=11&dir=&gid=&ext=1&search=Subaru+Outback+2015&cena_od=&cena_do=&dost=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Rezawy sa jak najbardziej ok. Mozna dokupic dywanik na tunel i wyglada to tak: http://allegro.pl/dywaniki-samochodowe-subaru-xv-202706-oslona-i5828443033.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczewiak Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Ja kupiłem w sklepie internetowym z dywanikami. Są całkiem ok i dałem stówkę a którym ? Sklep chyba nazywał się Max dywaniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 http://www.sklep.subaru.pl/pl/c/Dywaniki%2C-maty-bagaznika/75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 (edited) baca - mniej więcej takie dywaniki jak z podanego linku, to ja dostałem przy zakupie OBK. One się nie nadają na zimę, bo całe błoto i woda będzie leciała na odkrytą wykładzinę poniżej pedału gazu. Edited December 7, 2015 by spawalniczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 ...faktycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 Przypomniałem sobie, że mam w garażu dywaniki z poprzedniego OBK produkcji Rezaw-Plast. Producent do nowego OBK dedykuję ten sam model. Ochraniają więcej niż te z ASO ale do ideału trochę brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Miałem takie same. Niestety po kilku dniach wyglądają na szare i jakby brudne. Są za to wytrzymałe i w miarę bezzapachowe. W poprzednim OBK wchodziły jakby nieco wyżej pod pedał gazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) panowie dywaniki zimowe mają spełniac swoją rolę tzn miec wysokie korytko i chronic to co znajduje sie pod dywanikiem.-imo wyglad to kwestia drugorzędna. Gdyby OEM'owe były dobre nie było by problemu. Niestety nie są i dotyczy to oem gumowych dywaników do nowego obk/forka/xv ( gumowe dywaniki są zrobione z miekkiej i cienkiej gumy tak ze robią sie w nich dziury w dodatku nie chronią miejsca pod pedalem gazu, które wyciera sie i np u mnie jest juz lyse a niedługo sie przetrze. niestety innej alternatywy na polskim rynku niz rezawy nie ma. PS spawalniczy u ciebie tez pod pedałemi zaczyna być już "jasniej" Edited December 9, 2015 by Karas Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 PS spawalniczy u ciebie tez pod pedałemi zaczyna być już "jasniej" Oczywiście. Innej opcji nie ma - to jest niejako naturalne przy zakresie "ochrony" jaką zapewniają salonowe dywaniki. Szkoda - bo wykonanie jest bardzo dobre, dopasowanie w innych częściach niż pod pedałem wręcz idealne. Głębokość też ok. Tylko ta "dziura". Chciałbym, żeby ktoś kompetentny wytłumaczył mi dlaczego tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 gdzies ktos kiedys na forum pisał ze były przypadki ze dywanik wsuwał sie pod pedał gazu i go jakos blokował...- Link to comment Share on other sites More sharing options...
vielebny Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 A czy wiecie może czy istnieją szare dywaniki gumowe do OBK 98-02? Miałem w Forku ze strony dywanikisamochodowe.sklep.pl i były genialne. Model Special I. Niestety do OBK sa tylko po 2004 roku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts