Maks1973 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Dzień dobry, mam Outbacka MY 2015, 2.0 D CVT, przejchane ok. 6500km. Od niedawna słychac w kabinie ciche dzwięki, tak jakby tarły o siebie metalowe elementy. Początkowo myslałem, że ma to związek z układem skręcajacym, ale teraz słychać to także gdy samochód stoi na prostych kołach. Da się z tym żyć, ale samochodzie za tyle kasy i w zasadzie nowym jest to mega irytujące. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów zetknął się może z takim problemem? Z góry dzięki za info. Pozdr. M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Nie sądzisz, że skuteczniejsze byłoby podjechanie do ASO, skoro wóz na gwarancji, niż wróżenie tutaj z fusów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks1973 Posted November 17, 2015 Author Share Posted November 17, 2015 Na pewno, ale juz widzę minę gościa w serwisie jak mu mówię "Panie coś mi stuka" Gdyby na forum był ktoś, kto miał podobny problem (najlepiej rozwiązany w ASO ) może byłoby łatwiej zidentyfikować, co to może być i "naprowadzić" serwis. Za wróżby dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Bez nagrania to ciężko coś zgadywać. Jak już wróżymy to w modelu OBK My10 miałem taki cichy dźwięk jakby tarcia i okazało się, że to okulary w schowku dachowym tak trą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Może płytka antywibracyjna na klocku hamulcowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjak Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Wróżenie z fusów. Kiedyś przez tydzień przekopywałem samochód i schowki, nasłuchiwałem co mi szura w trakcie przyspieszania i hamowania. W końcu znalazłem ... igłę od pompki do piłki w prawym podłokietniku na drzwiach ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krawiec_91 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 U mnie takim tarciem podczas przyspieszania i hamowania okazała się nasadka do kół w podłokietniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Na pewno, ale juz widzę minę gościa w serwisie jak mu mówię "Panie coś mi stuka" Gdyby na forum był ktoś, kto miał podobny problem (najlepiej rozwiązany w ASO ) może byłoby łatwiej zidentyfikować, co to może być i "naprowadzić" serwis. Za wróżby dziękuję Trzeba po prostu zaprosić mechanika na jazdę testową, jak jest dobry, to znajdzie problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts