marcink 1973 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 witam mam pytanie ,padł mi alternator o oznaczeniu 23700AA450 ,czy jak kupię nowszy 23700AA521 z polifta będzie to pasowało ?? z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 http://opposedforces.com/parts/forester/en_s11/type_1/engine_electronic/alternator/illustration_3/ http://opposedforces.com/parts/info/23700AA521/ Według tych stronek nie będzie pasował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcink 1973 Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 dzieki ,zdaje sie że jeszcze moge tego brac 23700AA540 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcink 1973 Posted November 10, 2015 Author Share Posted November 10, 2015 cześć kupiłem drugi alternator (sprawny)podłączam a tam lipa błąd P0558 dalej w grze Pomierzyłem alter nie ładuje ,dodatkowo teraz zauważyłem że nie swieci sie kontrolka ładowania(w ogóle) ,żarówki w liczniku ok Z trzech kabelków w kostce dochodzącej do alternatora tylko niebiesko czerwony ma napięcie (tyle ile aku ) mam pytanie ,którym kabelkiem alter jest zasilany (niebieskim ??)na nim jest zero pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
AC/DC Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Może komuś się przyda. Jakiś czas temu wymieniłem oryginalny 23700 AA450 90A na 23700 AA650 130A pochodził z Legacy, jest minimalnie większy ale mocowania i wtyczka taka sama LSC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulver Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Mam tak samo , ten sam blad. Wymienilem aternator z dawcy , to samo , kupilem nowy regulator napiecia przelutowalem i nic , blad wciaz ten sam - alternator circuit low. Napiecie ladowania poprawne , ponad 14 V , blad po skasowaniu i tak wskakuje . Poddalem sie ,zakleilem kontrolke tasma izolacyjna i juz mnie nie kluje w oczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcink 1973 Posted November 12, 2015 Author Share Posted November 12, 2015 czesc u mnie się okazało ,że sam to popsułem (nie skojarzyłem faktów) Kilka tyg temu wymieniałem żarówki podświetlające zegary powyciągałem oprawki żarówek ,tak na oko powkładałem nowe jednak jak sie okazało w ikonke akumulatora dałem chyba jakąś zjaraną ?? Wczoraj u nas na forum znalazłem info ,ze ona wzbudza alternator Znalazłem starą (sprawną żarówkę )i czerwoną oprawke ,zamieniłem i alternator ożył a P0558 po skasowaniu nie powrócił Tak to jest jak sie amator z lewymi łapkami bierze ,wydawało by sie proste sprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Wczoraj u nas na forum znalazłem info ,ze ona wzbudza alternator altek powinien się tez wzbudzać na wyższych obrotach, ale błąd i tak złapie w takiej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts