barszczewiak Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Witam Nie działa mi zapalniczka prawdopodobnie bezpiecznik padł Zapalniczka po angielsku to lighter a takiej nazwy nie widziałem na schemacie Może ktoś wie jak jest podpisany taki bezpiecznik dodam że w gnieździe które jest w podlokietniku napięcie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrb Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 (edited) Nie sądze żeby te dwa gniazda były na różnych bezpiecznikach - stawiałbym raczej coś padło w samym gniazdku. A bezpiecznik może być też opisany jako "CIGAR" Edited November 3, 2015 by nrb Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Witam Nie działa mi zapalniczka prawdopodobnie bezpiecznik padł Zapalniczka po angielsku to lighter a takiej nazwy nie widziałem na schemacie Może ktoś wie jak jest podpisany taki bezpiecznik dodam że w gnieździe które jest w podlokietniku napięcie jest Gniazdo w podłokietniku to już inny bezpiecznik. Jeżeli działa Ci podgrzewanie foteli i lusterek zewnętrznych, to przekaźnik, na którym wisi także przednia zapalniczka, jest w porządku. Sprawdź w pierwszej kolejności bezpiecznik nr 20 o wartości 10A pod deską, po lewej stronie od kierownicy.. Jeżeli także jest sprawny, to problem tkwi prawdopodobnie w samym gnieździe zapalniczki. Tutaj masz pomocny wątek do poczytania: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/80115-znikn%C4%85%C5%82-pr%C4%85d-w-zapalniczce-bezpieczniki-ok-ki-diabe%C5%82/?hl=%2Bgniazdo+%2Bzapalniczki+%2Bnie+%2Bdzia%C5%82a Załączam schematy. wi-10111e.pdf wi-10110e.pdf wi-09861e.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczewiak Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Dzięki chłopaki za cenne wskazówki Wojo jesteś wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 A mnie nie działa gniazdo zapalniczki w bagażniku - ma ktoś jakąś poradę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 20 minut temu, Bronx napisał: A mnie nie działa gniazdo zapalniczki w bagażniku - ma ktoś jakąś poradę? Bezpiecznik nr 13... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Pozostałe dwa gniazda działają (pod radiem i pod podłokietnikiem), bezpiecznik cały a gniazdo w bagażniku nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted September 15, 2018 Share Posted September 15, 2018 17 godzin temu, Bronx napisał: Pozostałe dwa gniazda działają (pod radiem i pod podłokietnikiem), bezpiecznik cały a gniazdo w bagażniku nie Zdemontuj boczek. Sprawdź czy prąd dochodzi do wtyczki zapalniczki. Sprawdź czy zapalniczka jest wpięta we wtyczkę. Sprawdź samą zapalniczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts