Artur Wróbel Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Przymierzam die do zmany sku w foresterze, gdyz obevny wysiadl. Obecny legitymuje sie moca 65Ah, warto fodsc troche wiecej mocy na rozruch i wsadzic 74Ah? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEBA_M Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 I co Ci to da oprócz tego, że będziesz miał non stop niedoładowany akumulator? Ja mam już druga sztuke 54Ah. Poprzednia wytrzymała 6 lat, problemów nie było. Katalogi producentów aku zawyżają pojemność (OEM jak dobrze pamiętam był też 54Ah). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 zawsze warto dać większy, ale pod warunkiem że nie robisz wybitnie krótkich odcinków czasowo/km. W zimie potrzeba ok 15-20min żeby aku odzyskał co oddał na rozruch. Mity o niedoładowywaniu dużych aku są zasadne jak się wsadzi sporo większy niż fabryka. Testowane lata temu na sobie, jak do auta gdzie fabryka dała 32Ah wsadziłem 50Ah. Wytrzymał ca 8.lat, wnioski proste. W Forku 2.0N/A mam 50Ah z prądem ok 500A i zupełnie wystarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 5 I co Ci to da oprócz tego, że będziesz miał non stop niedoładowany akumulator? Ja mam już druga sztuke 54Ah. Poprzednia wytrzymała 6 lat, problemów nie było. Katalogi producentów aku zawyżają pojemność (OEM jak dobrze pamiętam był też 54Ah). Co samo stwierdzil moj mlody... Czyli do 2.5xt wystarczy spikojnie cos pimiedzy 55-65? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniooo Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Spokojnie Ci wystarczy. To czytałeś? http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/16098-akumulatory-w-subaru/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Wiem że temat o forku 2,5 xt, ale muszę kupić aku do diesla. W forku 2,5 xt jestem zadowolony z boscha s4 i chciałem kupić taki do forka diesla. Doradzi ktoś czy ten jest odpowiedni: http://www.markowe-akumulatory.pl/go/_info/?user_id=78〈=pl&sess_id=587df9e32d3e45f6b43877f150e6defd Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Git :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts