Jakub Mikita Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Witam, Mam pytania co do gazu ale konkretnie w mojej jednostce. Nasłuchałem się już mechaników i gazowników i nie wiem co robić. Posiadam auto jak w opisie z silnikiem ej251 SOHC z regulacją płytkową. Mechanik mi mówi, że montaż gazu to pomyłka i co jakiś czas wiąże się z wyjęciem silnika i regulacją (wymianą) płytek. Idąc dalej twierdzi, że niebawem padną obie głowice a koszt remontu to około 3000zł. Autko (narazie) nie bierze wiele oleju, płynu chłodniczego w ogóle. Moje autko nigdy nie będzie rajdówką a prędzej bulgoczącym wozidłem Koszt instalacji rozsądnej instalacji gazowej to 2 650zł Do rzeczy: Obecnie jeżdżę różnie ale z przewagą ciężkiej nogi. Tak więc średnie spalanie wychodzi mi 17,5l na 100km. (przejechałem 280km wlałem 50 litrów /98 ) Czy warto zamontować mu gaz? Czy starać się jeździć lekko? Czy ktoś gazował ten silnik? Czy mechanik ma rację? Zgłupiałem... Proszę o pomoc. Dla wyszukiwarki: instalacja gazowa, gaz, zagazowanie, gaz w, montaż gazu, płytki, ej251, subaru Impreza, 2.5, automat, bez turbo, wagon, bugeye, Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Dla wyszukiwarki: @@Jakub Mikita, Jakbyś sam użył wyszukiwarki, to zapewne nie było by tego wątku. O LPG mówi się w tym wątku: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/68228-lpg-w-subaru/ Tam też są już odpowiedzi na Twoje rozterki. Posiadam auto jak w opisie z silnikiem ej251 SOHC z regulacją płytkową Tak aby uszczegółowić: widziałeś te płytki? Czy to następny wymysł mechanika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Mikita Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Ogólny wątek w którym nie ma nic sensownego. Wszystko ogólnie a odpowiedzi to zlepek kłótni, a ja pytam konkretnie bo nic nie znalazłem w wyszukiwarce jak i w googlach. Konkretnie o ten silnik aby zostało dla innych szukających Tak aby uszczegółowić: widziałeś te płytki? Czy to następny wymysł mechanika? Nie znam się - dlatego pytam się speców Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Wątek o LPG jest jeden. Proszę się tam udać Ten zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts