mz56 Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 (edited) W dobie daleko posuniętej ekologii razi mnie jedna rzecz. Praktycznie wszystkie skrzynie biegów wprowadzają kilkuprocentowe straty. Jak wiadomo, każde zazębienie ma sprawność rzędu 96-98 %. Dlaczego, oczywiście pomijając inne biegi, najwyższy bieg ma z reguły inne przełożenie niż 1:1 ? Nawet takie wynalazki jak DKW czy P70 na biegu najwyższym spinały bezpośrednio wałek sprzęgłowy z wałkiem zdawczym. Straty w skrzyni praktycznie zero. Czy obecne skrzynie muszą być dalej rozwinięciem modyfikacji typu wprowadzenie "nadbiegu", czy ewentualnie może ktoś wprowadziłby skrzynkę typu "6-7 bieg" bez zębów ? Edited November 1, 2015 by mz56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 (edited) Dlaczego, oczywiście pomijając inne biegi, najwyższy bieg ma z reguły inne przełożenie niż 1:1 Dlatego, że ponieważ . W Subaru biegi najwyższe oscylują w zakresie 0,972 (jak dobrze pamiętam) w GC8 RA STI, do 0,738 W WRX GD/GH. Inne modele też mieszczą się w tym zakresie i to w większości bliżej tej drugiej wartości. A taka Corvetta C6 Z06 ma podobno przełożenie 6 biegu 0,5 (!). Edited November 1, 2015 by house_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 I tu właśnie jest pies pogrzebany. Sprawność przekładni zębatej jest prawie niezależna od przełożenia. Zmieniamy przełożenie mostu, spinamy tuleją sprzęgłowy ze zdawczym i mamy lekko licząc 5% oszczędności. (Np. 0,97x0,97 to ok. 0,94 = 6%). Gdyby jeszcze w tym czasie odłączać wszelkiej maści choinki w skrzyni aby niepotrzebnie nie bełtały oleju... Cały czas mam wrażenie, że wszystkie "nowe" rozwiązania bazują na poprzednich, sprawdzonych. Tak jest taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Dżizas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Właściciel sti szuka oszczędności na paliwie rzędu kilku procent. Kiepskie auto do oszczędzania paliwa,skoda z silnikiem sdi lepiej się do tego nadaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 (edited) Panowie ! Poprosiłbym o troszeczkę więcej szacunku. Nigdzie nie napisałem, że chodzi o STI. Świadomy wybór i pełny fun. To, że palę obecnie dojeżdżając do pracy 16 l na setkę, to był mój świadomy wybór. Chodzi o miliony samochodów innych marek poruszających się po drogach całego świata. Gaz, ekologiczna jazda utrudniająca jazdę innym i mordująca silniki itp. itd. Serdecznie pozdrawiam napadaczy. Jeżeli moje subaru będzie paliło 25 na setkę, a logi powiedzą, że jest O.K. to i tak go nie poślę do komory gazowej. Dla nierozumiejących: chodzi o mechanikę i sprawność, a nie o markę samochodu. Kolego #4 leon odsłoń już tę twarz. Chyba przestraszę się. Prawdopodobniej Ty przestraszysz się podobnie. Sam wygląd, nie stanowi o charakterze osoby. Quasimodo. Pozdrawiam. Do andre82 specjalnie: czy zrozumiałeś moje pytanie ? Coś od Ciebie i Leona brak reakcji. Ewentualne przeprosiny przyjmę bez żadnego urazu. Może jeszcze kiedyś się polubimy. : Edited November 1, 2015 by mz56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Kup pan Teslę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Szanowny Panie ! Pan też nie zrozumiał mojej wypowiedzi. Niestety. Co do Tesli, to chyba Wam się trochę mylą pojęcia. Tak średnio, to 85% sprawności elektrowni, 0,97 % sprawność pierwszego transformatora do linii np. 300 kV. Następnie do 100 kV, 50 kV,15 kV,380 V. W ten sposb tracimy ok. 25 - 35 % pierwotnej energii. Później stabilizator ładujący akumulatory "tyż" traci energię. Biorąc pod uwagę koszt związany z utylizacją i produkcją nowych akumulatorów litowych, jest to bzdura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 (edited) Dla nierozumiejących: chodzi o mechanikę i sprawność, a nie o markę samochodu. Kup pan Teslę Pan też nie zrozumiał mojej wypowiedzi. Niestety. Co do Tesli, to chyba Wam się trochę mylą pojęcia. Tak średnio, to 85% sprawności elektrowni, 0,97 % sprawność pierwszego transformatora do linii np. 300 kV. Następnie do 100 kV, 50 kV,15 kV,380 V. W ten sposb tracimy ok. 25 - 35 % pierwotnej energii. Później stabilizator ładujący akumulatory "tyż" traci energię. Biorąc pod uwagę koszt związany z utylizacją i produkcją nowych akumulatorów litowych, jest to bzdura. Jak napewno wiesz sprawnosc silnika elektrycznego jest najwieksza. A to ze straty sa na przesyle energi do gniazdka w twoim domu - cóz chyba nie założyles tego tematu aby o tym rozprawiac chcesz miec auto w którym sprawnosc silnika/napedu jest najwieksza tzn wieksza niz w silniku zasilanym paliwem Pb/On kup tesle/melexa z falownikiem ( najlepiej z silniekim umieszczonym w kole ) i problem z głowy Edited November 1, 2015 by Karas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Do Karas. Czy Was wszystkich pokręciło ? Spórzcie na mój pierwszy post. Czysta teoria dotycząca sprawności skrzyń biegów. Błagam ! Opanujcie się ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Szanowny Panie ! Pan też nie zrozumiał mojej wypowiedzi. Niestety. Co do Tesli, to chyba Wam się trochę mylą pojęcia. Nie zapomnij w swoim rozumowaniu pominąć lub ująć strat/kosztów od nierentownej kopalni węgla do Tesli oraz od koncesji na wydobycie ropy naftowej aż do twego silnika benzynowego. A co do sprawności napędu - silnik spalinowy + jakakolwiek skrzynia biegów (bo jest potrzebna) nijak się nie ma do silnika elektrycznego, który nie potrzebuje w ogóle skrzyni biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz56 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Nie będę się dalej zniżał. Dobranoc. Prośba do moderatorów o zamknięcie wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts