Jump to content

Koszty remontu skrzyni STI DCCD

AceofSpades

Recommended Posts

Jak się okazuje, wbrew obiegowej opinii, skrzynie w STI wcale takie pancerne nie są i co jakiś czas trzeba do nich jednak zaglądać ;)

W mojej skrzyni by wypadało zrobić przegląd, bo i łożyska hałasują, synchro drugiego biegu czasami słabo działa i jeszcze jest problem z czujnikiem prędkości, którego nie da się wykręcić.

Pewnie do centralnego dyfra też by wypadało zajrzeć??

W związku z tym pytanie. Czy ktoś robił jakąś grubszą akcję ze skrzynią i ile go to kosztowało? Opłaca się to robić na grubo, czy lepiej kupić używaną skrzynię w dobrym stanie??

Edited by AceofSpades

Nie dostaniesz  jednoznacznej odpowiedzi , po rozebraniu skrzyni i weryfikacji , bedziesz miał kosztorys , i wtedy zadecydujesz , części do skrzyni 6B do najtańszych nie należą i trzeba być przygotowanym na trochę wydatków .

Na pocieszenie ;) ostatnio remontowałem skrzynie w Toyocie RAV4 2.2 D z 2009 r. Ceny części Subaru sa naprawdę tanie  :twisted:

Kurde. No miałem dzwonić do ciebie pytać, ale w weekend nie chciałem zawracać głowy.

Możesz mi określić mniej więcej ile w mało optymistycznym wariancie kosztowałaby akcja wymiany płytek w centralnym dyfrze, synchro dwójki + jakieś najczęściej padające łożyska? Cena bez demontażu skrzyni. Czujnik obrotów to jakieś niewielkie pieniądze.

Pytam, bo jak to ma kosztować nie wiadomo ile, to dla mnie wygodniej będzie kupić używkę w dobrym stanie, wsadzić i mieć auto gotowe w przeciągu jednego dnia.

Robisz to co jakiś czas, więc około będziesz pewnie wiedział. Niech to będzie +/- te 20%. Mam nadzieję że rozumiesz.

Z góry dzięki.

Kurde. No miałem dzwonić do ciebie pytać, ale w weekend nie chciałem zawracać głowy.

Możesz mi określić mniej więcej ile w mało optymistycznym wariancie kosztowałaby akcja wymiany płytek w centralnym dyfrze, synchro dwójki + jakieś najczęściej padające łożyska? Cena bez demontażu skrzyni. Czujnik obrotów to jakieś niewielkie pieniądze.

Pytam, bo jak to ma kosztować nie wiadomo ile, to dla mnie wygodniej będzie kupić używkę w dobrym stanie, wsadzić i mieć auto gotowe w przeciągu jednego dnia.

Robisz to co jakiś czas, więc około będziesz pewnie wiedział. Niech to będzie +/- te 20%. Mam nadzieję że rozumiesz.

Z góry dzięki.

nie widząc tego , wróże z fusów kwotę ok 4k