piottrus191 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Czeka mnie wymiana skrzyni. Znalazłem już tylko o innym oznaczeniu. Przed kupnem chciałbym wiedzieć czy będzie pasowała do mojego autka. FOREK Z 2003r z reduktorem 125km Obecna skrzynia ma oznaczenia: TY755XS3AA A ta na podmianę: 4H - TY754XRBAA - POCHODZI Z FORKA SF Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwiutki Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Inne półosie są w tych skrzyniach. Dodatkowo trzeba sprawdzić czy przełożenia są takie same Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 TY754 nie ma takiej skrzyni MT w Forsterze TY754XRBAA Skrzynia ta pochodzi z imprezy 2000-2002rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bo_Lo Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 A czy jest możliwe żeby skrzynia z imprezy 99 n/a z reduktorem i skrzynia z legacy 2.2 n/a z reduktorem o trochę dłuższych przełożeniach miały w komplecie tylny dyfer o takim samym przełożeniu?Pytam bo jakiś czas temu zmieniłem komplet(w ori padło wisko) ale ten dyfer z legacy trochę wyje i jeśli to możliwe chciałbym założyć z powrotem ori z imprezy Link to comment Share on other sites More sharing options...
piottrus191 Posted October 31, 2015 Author Share Posted October 31, 2015 To ktoś mnie w błąd wprowadził. Czyli ta skrzynia z imprezy się nie nada do forka? A gdybym wymienił także dyfer do tej skrzyni z odpowiednimi przełożeniami? I pytanie. Czy półosie w mojej wersji wchodzą bezpośrednio do skrzyni czy są łączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Tu znajdziesz przełożenia swojej obecnej skrzyni http://www.gearhack.com//Forums/Automotive/Subaru_Transmission_Chart.files.hidden/Transmission%20ID%20Chart_Public.pdf W temacie drugiej skrzyni nic nie znalazłem,czy się nadaje do Forka,to trzeba sprawdzić to o czym pisał Inne półosie są w tych skrzyniach. Dodatkowo trzeba sprawdzić czy przełożenia są takie same A czy jest możliwe żeby skrzynia z imprezy 99 n/a z reduktorem i skrzynia z legacy 2.2 n/a z reduktorem o trochę dłuższych przełożeniach miały w komplecie tylny dyfer o takim samym przełożeniu? Możliwe. A ta na podmianę: 4H - TY754XRBAA - POCHODZI Z FORKA SF Tu jest skrzynia oznaczona takim numerem,może coś wyczytasz. http://opposedforces.com/parts/impreza/en_g11/type_53/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts