Jump to content

Zmiana skrzynki do Forka SG MY03 z reduktorem

piottrus191

Recommended Posts

Czeka mnie wymiana skrzyni. Znalazłem już tylko o innym oznaczeniu. Przed kupnem chciałbym wiedzieć czy będzie pasowała do mojego autka.

FOREK Z 2003r z reduktorem 125km Obecna skrzynia ma oznaczenia: 

TY755XS3AA

A ta na podmianę: 4H - TY754XRBAA - POCHODZI Z FORKA SF

A czy jest możliwe żeby skrzynia z imprezy 99 n/a z reduktorem i skrzynia z legacy 2.2 n/a z reduktorem o trochę dłuższych przełożeniach miały w komplecie tylny dyfer o takim samym przełożeniu?Pytam bo jakiś czas temu zmieniłem komplet(w ori padło wisko) ale ten dyfer z legacy trochę wyje  i jeśli to możliwe chciałbym założyć z powrotem ori z imprezy

To ktoś mnie w błąd wprowadził. Czyli ta skrzynia z imprezy się nie nada do forka?

A gdybym wymienił także dyfer do tej skrzyni z odpowiednimi przełożeniami? I pytanie. Czy półosie w mojej wersji wchodzą bezpośrednio do skrzyni czy są łączone?

Tu znajdziesz przełożenia swojej obecnej skrzyni

http://www.gearhack.com//Forums/Automotive/Subaru_Transmission_Chart.files.hidden/Transmission%20ID%20Chart_Public.pdf

W temacie drugiej skrzyni nic nie znalazłem,czy się nadaje do Forka,to trzeba sprawdzić to o czym pisał

Inne półosie są w tych skrzyniach. Dodatkowo trzeba sprawdzić czy przełożenia są takie same

A czy jest możliwe żeby skrzynia z imprezy 99 n/a z reduktorem i skrzynia z legacy 2.2 n/a z reduktorem o trochę dłuższych przełożeniach miały w komplecie tylny dyfer o takim samym przełożeniu?

Możliwe. 

A ta na podmianę: 4H - TY754XRBAA - POCHODZI Z FORKA SF

Tu jest skrzynia oznaczona takim numerem,może coś wyczytasz.

http://opposedforces.com/parts/impreza/en_g11/type_53/

• Upvote 1