kamil263 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Panowie problem jest następujący samochód impreza 99 do której próbujemy podłączyć zegary z STI ale z wersji 97-98 czyli na szerokich kostkach, skrzynia forester 05 przełożenie 4,44 i problem polega na tym że wszystko udało się uruchomić prócz prędkościomierza ni cholery nie chce działać ktoś ma pomysł dla czego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Czujnik prędkości, mógł się wypiąc. Albo się poluzował, jest zamontowany na skrzyni biegów, trzeba wjechać na kanał i zobaczyć. Zazwyczaj się pojawia dodatkowo check engine, miałem tak w GT 96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szociu Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 zegary STI maja zupełnie inny pinout, nie dziwne że nie zadziałały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 (edited) Też prawda teraz pamiętam jak coś takiego kombinowałem u siebie i ni cholery nie chciało działać, zupełnie zapomniałem o takiej hybrydzie.Skończyło się na wyjęciu deski wyświetlacza STi i przełożeniu do GT Edited October 27, 2015 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil263 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Wszytko działa prócz prędkościomierza nie jeden już wkładał zegary z sti i działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szociu Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 jakbyś wsadził z ver 5/6 to by działało, ver 4 ma inny pinout więc nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawels1 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 A po co predkosciomierz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil263 Posted November 10, 2015 Author Share Posted November 10, 2015 Dla potomności jeśli chcecie założyć zegary od STI na starych szerokich kostkach to żeby działał prędkościomierz trzeba wymienić czujnik w skrzyni na 2 pinowy nr czujnika 85082AC012. u mnie po wymianie chula jak szalony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts