waka Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 (edited) Czesc. Od kilku dni jak mocniej hamuje to slychac dziwny szum, przy lekkim nic nie slychac. Mi to sie kojarzy jakby z dzwiekiem opony, ktora ma za malo powietrza ale oczywiscie opony maja odpowiednie cisnienie. Mam dwa typy albo skrzywilo tarcze(nowa brembo gladka 6tys przebiegu) albo lozysko. Co sadzicie? Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk Edited October 21, 2015 by waka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Sądzimy,że musisz zajrzeć do zacisków czy bębnów,sprawdzić ewentualne luzy łożysk itp. Jedna uwaga,krzywe,bijące tarcze powodują drgania na kierownicy i pedale hamulca. Druga uwaga,łożyska jak szumią,to niezależnie czy się hamuje czy nie. Klocki i szczęki hamulcowe w jakim stanie? Piszę o szczękach i bębnach hamulcowych,bo nie wiem co tam siedzi w Twoim aucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waka Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Kurcze bicia brak. Szum lekki pojawia sie przy jezdzie na rondzie. Klocki mam praktycznie nowe cl5+, zaciski zregenerowane Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Zrób kilka energicznych ósemek na jakimś parkingu i zobacz czy wpadnie pedał hamulca przy zatrzymaniu auta,jeśli tak,to łożyska,piasty do kontroli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 (edited) Jakie masz opony? Edited October 22, 2015 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
waka Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Potenza s001 Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts