Jump to content

Szyba czołowa Forester 2012

radiolog

Recommended Posts

Jakies dziesiec lat temu wymienialem szybe w Legacy, zdecydowalem sie na orginal bo zamiennik nie mial zielonego paska na gorze ani podgrzewania wycieraczek. Jesli by mial, wzialbym zamiennik.

Też mam taką opcję w AC (Aviva), ale niestety jest wyraźnie napisane, że szyba firmy Nordglass.... I mimo, że mam też naprawy na częściach oryginalnych to akurat szyba sprytnie jest z tego zakresu wyłączona.

Od dwóch tygodni mam świeżutką Nordglassową szybę, z paskiem, z podrzewaniem wycieraczek - nie widzę różnicy w jakości samej szyby. Natomiast, pasek jest wg mnie wręcz lepszy:-) I koszt nieporównywalnie mniejszy.

Tylko brak znaczka Subaru...

• 2 weeks later...

No to się fajnych rzeczy dowiedziałem, tylko dlatego,że działa mi monitoring inny niż ISR.

Otóż ty zawozisz do autoryzowanego serwisu na wymianę, a oni zawożą do zakładu blacharskiego 4 km dalej i tam wymieniają. Teraz najlepsze, koszt wymiany w serwisie to 750 zł plus cena kleju, a gdybym chciał w tym zakładzie to 300 zł za wymianę.

Czyli zarobek dla serwisu 450 zł na czysto. Akurat mnie to tak bardzo nie podnieca,bo to z AC szyba się rozlicza, ale nie informuje się klienta o miejscu wymiany, ale jakby ktoś chciał we własnym zakresie, to może te 450 zaoszczędzić :-)

Teraz mam szybkę Subaru Piklington, z zielonym paskiem przeciwsłonecznym u góry, a fabryczna tego paska nie miała

Edited by radiolog

• 2 weeks later...