radiolog Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 Czy ktoś poleca/odradza zakup zamiennika szyby czołowej z firmy euroglas (1/3 ceny oryginalnej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 Jakies dziesiec lat temu wymienialem szybe w Legacy, zdecydowalem sie na orginal bo zamiennik nie mial zielonego paska na gorze ani podgrzewania wycieraczek. Jesli by mial, wzialbym zamiennik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radiolog Posted August 13, 2015 Author Share Posted August 13, 2015 (edited) Zamiennik ma podgrzewanie i jest ponoć dobrej jakości Miałem opcje szyba w AC wiec chrzanię zamienniki Edited August 12, 2015 by radiolog Link to comment Share on other sites More sharing options...
coshyk Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Też mam taką opcję w AC (Aviva), ale niestety jest wyraźnie napisane, że szyba firmy Nordglass.... I mimo, że mam też naprawy na częściach oryginalnych to akurat szyba sprytnie jest z tego zakresu wyłączona. Od dwóch tygodni mam świeżutką Nordglassową szybę, z paskiem, z podrzewaniem wycieraczek - nie widzę różnicy w jakości samej szyby. Natomiast, pasek jest wg mnie wręcz lepszy:-) I koszt nieporównywalnie mniejszy. Tylko brak znaczka Subaru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radiolog Posted August 13, 2015 Author Share Posted August 13, 2015 W firmowanym przez dealera Allianzu, nie sądzę, zeby szli w zamienniki, dodatkowo uslyszalem, ze tą opcję można wykorzystać 2razy do roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
coshyk Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 huhu. to godnie. będę musiał następnym razem pomyśleć o zmianie. ale to prawie za rok.;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
radiolog Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 (edited) No to się fajnych rzeczy dowiedziałem, tylko dlatego,że działa mi monitoring inny niż ISR. Otóż ty zawozisz do autoryzowanego serwisu na wymianę, a oni zawożą do zakładu blacharskiego 4 km dalej i tam wymieniają. Teraz najlepsze, koszt wymiany w serwisie to 750 zł plus cena kleju, a gdybym chciał w tym zakładzie to 300 zł za wymianę. Czyli zarobek dla serwisu 450 zł na czysto. Akurat mnie to tak bardzo nie podnieca,bo to z AC szyba się rozlicza, ale nie informuje się klienta o miejscu wymiany, ale jakby ktoś chciał we własnym zakresie, to może te 450 zaoszczędzić :-) Teraz mam szybkę Subaru Piklington, z zielonym paskiem przeciwsłonecznym u góry, a fabryczna tego paska nie miała Edited August 27, 2015 by radiolog Link to comment Share on other sites More sharing options...
archibaru Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 szkoda że nie ma podgrzewanych całych szyb jak w fordach, a nie tylko pod wycieraczki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts