Remi Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Cześć, Macie może jakiś patent na założenie siatki na całą szerokość wlotu w zderzaku do Hawka? Może przerabialiście taki temat? Muszę założyć, jako zabezpieczenie przed kamieniami na chłodnicę oleju, a kompletnie nie wiem jak to ciąć, żeby zderzak się nie rozpadł Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thearchitect Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Jest taka firma na Z produkująca takie siatki, górne mocowania to klipsy a na dole są pręty. W takim układzie nawiercany jest przedni zderzak aby to się trzymało. Niestety, nie mam już instrukcji do tego, ale przez PW poszedł link ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 No właśnie gotowe są też z GrillCrafta, ale już zmieniłem na drobną siatkę na górze i chcę wyrzeźbić coś sam na dole Niekoniecznie z gotowych pakietów, bo mi się te gotowe oczka nie podobają Doszedłem do wniosku, że szkoda mi 200 euro na siatkę gotową Prace trwają, zostało jeszcze trochę ukształtować siateczkę i będzie fabryczna, dziś finish Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt1992 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej... A oryginalna na dolnym wlocie w zderzaku to chyba takiej wersji nie widziałem na oczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 No właśnie gotowe są też z GrillCrafta, ale już zmieniłem na drobną siatkę na górze i chcę wyrzeźbić coś sam na dole Niekoniecznie z gotowych pakietów, bo mi się te gotowe oczka nie podobają Doszedłem do wniosku, że szkoda mi 200 euro na siatkę gotową Prace trwają, zostało jeszcze trochę ukształtować siateczkę i będzie fabryczna, dziś finish Co to za siatka? Sam bym coś takiego zamontował, bo chłodnica nieźle obrywa... Poza tym ten look Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Zwykle małe romby. 40 PLN w sklepie z akcesoriami. Wysłane z essześćedż z taptalków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thearchitect Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej... Oryginalnie to coś podobnego było chyba tylko w RB320... Ale to nie WRX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 11, 2015 Author Share Posted August 11, 2015 Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej... Oryginalnie to coś podobnego było chyba tylko w RB320... Ale to nie WRX Wyszło o tak Jeszcze będzie drobna kosmetyka przyokrągleń, żeby było tip top Link to comment Share on other sites More sharing options...
thearchitect Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekK Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 jest OK, chyba, że jeszcze da się ją głębiej przymocować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt1992 Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Co to masz za klaksony? One są czerwone? Dwie sztuki? w oryginalnym wrx 06 jest jeden? Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Co to masz za klaksony? One są czerwone? Dwie sztuki? w oryginalnym wrx 06 jest jeden? Pewnie hella supertone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 14, 2015 Author Share Posted August 14, 2015 Hella Supertone. Kolor pomarańczowy P.S. Klaksony są miażdżące Wczoraj chciał mi się wbić skuterem pod koła, jakiś gość, to po delikatnym użyciu myślałem że będzie zeskakiwał chłopaczyna na pas zieleni razem ze skuterkiem na plecach Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt1992 Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 I gdzie takie klaksony można dostać? :> jaki to koszt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 14, 2015 Author Share Posted August 14, 2015 http://www.rallysportdirect.com/Hella-Supertone-Horn-Kit-Pair Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 I gdzie takie klaksony można dostać? :> jaki to koszt? W PL są za 200-300pln. Za 100+pln znajdziesz repliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted August 15, 2015 Share Posted August 15, 2015 Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej... Oryginalnie to coś podobnego było chyba tylko w RB320... Ale to nie WRX Wyszło o tak Jeszcze będzie drobna kosmetyka przyokrągleń, żeby było tip top Fajnie wyszło .A co Ci tak spryskiwacze odstają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted August 17, 2015 Author Share Posted August 17, 2015 Już nie odstaja. Zabezpieczenie nie było zdjęte Wysłane z essześćedż z taptalków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Mam taką siatkę założoną na zderzaku - jest oryginał . Ale co z tego ..... jak dałem fotki na " nasze Subaru " to prawie wszyscy się ze mnie wyśmiali !!!! Nie wygląda wcale " wieśniacko " - a jest i dobre zabezpieczenie n.p. przed kamieniami . Tak że zastanów się ... bo od Naszych forumowiczów możesz mieć opieprz ! Ale .... każdy ma swoje gusta - przecież to nasze autka i my nim jeżdzimy ! POZDROWIONKA !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Dla mnie jest spox. Mógłbyś pokazać na fotce albo opisać jak przyczepiłeś siatkę do zderzaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Nasze Subaru " Subaru Impreza GD WRX Prodrive 05 " tu sobie zobacz tą siateczkę . Ja już kupiłem autko z tym , ale jest mocowana na dwa wkręty do zderzaka . Pasuje idealnie - bo jest zapewne oryginał zakupiony w U.K. POZDRO ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts