Jump to content

Siatka na wlocie w zderzaku WRX 2006

Remi

Recommended Posts

Cześć,

Macie może jakiś patent na założenie siatki na całą szerokość wlotu w zderzaku do Hawka?

Może przerabialiście taki temat?

Muszę założyć, jako zabezpieczenie przed kamieniami na chłodnicę oleju, a kompletnie nie wiem jak to ciąć, żeby zderzak się nie rozpadł :)

Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane.

Jest taka firma na Z produkująca takie siatki, górne mocowania to klipsy a na dole są pręty. W takim układzie nawiercany jest przedni zderzak aby to się trzymało.

Niestety, nie mam już instrukcji do tego, ale przez PW poszedł link ;-)

No właśnie gotowe są też z GrillCrafta, ale już zmieniłem na drobną siatkę na górze i chcę wyrzeźbić coś sam na dole :)

Niekoniecznie z gotowych pakietów, bo mi się te gotowe oczka nie podobają :)

Doszedłem do wniosku, że szkoda mi 200 euro na siatkę gotową :)
Prace trwają, zostało jeszcze trochę ukształtować siateczkę i będzie fabryczna, dziś finish ;)

post-16449-0-49730900-1438849645_thumb.jpg

Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej...

A oryginalna na dolnym wlocie w zderzaku to chyba takiej wersji nie widziałem na oczy.

No właśnie gotowe są też z GrillCrafta, ale już zmieniłem na drobną siatkę na górze i chcę wyrzeźbić coś sam na dole :)

Niekoniecznie z gotowych pakietów, bo mi się te gotowe oczka nie podobają :)

Doszedłem do wniosku, że szkoda mi 200 euro na siatkę gotową :)

Prace trwają, zostało jeszcze trochę ukształtować siateczkę i będzie fabryczna, dziś finish ;)

Co to za siatka? Sam bym coś takiego zamontował, bo chłodnica nieźle obrywa... Poza tym ten look ;)

Przecież ta oryginalna w WRX06 ładniej wygląda niż ta co kolega załączył w zdjęciu powyżej...

Oryginalnie to coś podobnego było chyba tylko w RB320... Ale to nie WRX ;)

Wyszło o tak :)

Jeszcze będzie drobna kosmetyka przyokrągleń, żeby było tip top :)

post-16449-0-25054900-1439322307_thumb.jpg

Hella Supertone. Kolor pomarańczowy :)

P.S. Klaksony są miażdżące :) Wczoraj chciał mi się wbić skuterem pod koła, jakiś gość, to po delikatnym użyciu myślałem że będzie zeskakiwał chłopaczyna na pas zieleni razem ze skuterkiem na plecach :D

Oryginalnie to coś podobnego było chyba tylko w RB320... Ale to nie WRX ;)

Wyszło o tak :)

Jeszcze będzie drobna kosmetyka przyokrągleń, żeby było tip top :)

Fajnie wyszło :).

A co Ci tak spryskiwacze odstają?

• 3 weeks later...

Mam taką siatkę założoną na zderzaku - jest oryginał . Ale co z tego ..... jak dałem fotki na " nasze Subaru " to prawie wszyscy się ze mnie wyśmiali !!!! Nie wygląda wcale " wieśniacko " - a jest i dobre zabezpieczenie n.p. przed kamieniami . Tak że :) zastanów się ... bo od Naszych forumowiczów możesz mieć :angry: opieprz ! Ale .... każdy ma swoje gusta - przecież to nasze autka i my nim jeżdzimy ! POZDROWIONKA !!!

Nasze Subaru " Subaru Impreza GD WRX Prodrive 05 " tu sobie zobacz tą siateczkę . Ja już kupiłem autko z tym , ale jest mocowana na dwa wkręty do zderzaka . Pasuje idealnie - bo jest zapewne oryginał zakupiony w U.K. POZDRO !