mariuszsek Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 (edited) Wypada się pochwalić nabytkiem od grudnia do maja go kupowałem ale było warto rabacik 50 % z cenby auta listopad 1999 pierwsza rej. nalatane 260 000 ostateczny kosz z rej. w PL 5200 zł. o dziwo w 16 lenim dziadku wszystko działa w 100 % Poza typowym pakietem startowym nie ma nic do roboty - chyba dobrze trafiłem zrobione puki co: kpl. rozrząd świeczki olej castrol edge 0w40 taki był taki zostaje przewody WN filtry oleju, kabinowy poza w/w nie ma nic do roboty na chwilę obecną i cieszymy się z jazdy Edited July 31, 2015 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Kilka tygodni temu był wystawiony na olx z chęcią zamiany na forka. Brak chętnych spowodował, że auto zostawiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 1, 2015 Author Share Posted August 1, 2015 (edited) Widzę że solidnie pilnujesz nie doszedłem do wniosku że jednak jest wygodniejszy i dla mnie jednak bagażnik trochę większy. z drugiej strony forek mi osobiście się bardziej podoba ale znowu zakopać się w jakiegoś trupa to też bez sensu ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma Edited August 1, 2015 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Raczej monitoruję rynek. Rozrząd sam robiłeś, jeśli nie to ile taka usługa kosztuje w Twoich okolicach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 1, 2015 Author Share Posted August 1, 2015 (edited) Jakimś pedantem nie jestem że musi być OEM kpl. rozrząd z pomopą wody świeczki olej castrol edge 0w40 taki był taki zostaje przewody WN filtry oleju ogólne sprawdzenie stanu technicznego hamulce zawias koszt 1300 zł. z robocizną więc dobra cena tak mi się wydaje sam do rozrządu się nie dotykam - nie jestemn mechanikiem choć nie twierdzę że z każdą bzdurą jadę do mechanika Edited August 1, 2015 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Piękny Gacek. Kolor ciekawy - wrzuć jakieś fotki wnętrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 2, 2015 Author Share Posted August 2, 2015 Jak będę miał chwilkę to postaram się wrzucić fotki wnętrza a kolor rzeczywiście takie niewiadomo co ani fiolet ani granat Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos89 Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Mam identycznego, w słońcu jest delikatny fiolet, a gdy pochmurno to ciemno niebieski. Ładny Gacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 (edited) Tak na szybciutko kilka fotek wnętrza Do kompletu jeszcze fotka ze świniaczem i z komory silnika i biało - czarny strażnik który pilnuje w nocy Edited August 5, 2015 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 Dzisiaj odebrany od mechanika 265 000 km nowe sprzęgło kpl. + 2 łączniki stabilizatora + płyn chłodzący bagatela 1350 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payoss Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 wnetrze dosc zadbane jak na swoj wiek, spoko autko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ile kosztowało kompletne sprzęgło? Wymieniłeś tarczę, docisk i łożysko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted October 8, 2015 Author Share Posted October 8, 2015 Nie wiem ile samo sprzęgło kosztowało tarcza docisk dwa łożyska i dwa łączniki stabilizatora + płyn chłodzący to koszt 1350 zł., ale mogę zapytać mechanika ile samo sprzęgło kosztowało jak będę dzisiaj lub jutro odbierał żonowóz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Dzisiaj dziadek dostał nowe gumki i tłoczki w prawym przednim kole przebieg na dzień dzisiejszy 278 tkm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunu Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Konsolę na desce oklejałeś jakimś winylem czy taki Ci się trafił bez tych dziwnych imitacji drewienka czy marmuru(były w ogóle takie?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 wszystko w oryginale bez żadnych durnych plastikowych drewienek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 19, 2016 Author Share Posted August 19, 2016 (edited) dzisiaj dostał gacek nowy wysprzęglik 279 000 km Edited August 20, 2016 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 kolejne wydatki 290 000 km wymiana oleju, filtrów przewody w/n cewka luzy zaworowe z kompletem uszczelek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted June 14, 2019 Author Share Posted June 14, 2019 Kolejne wydatki mnie dopadły 320 tkm. chłodnica wody + płyn i w przyszłym tygodniu większa walka wymiana oliwy silnik, skrzynia, most do tego wiskoza niestety także w ciągu miesiąca połowa wartości auta umoczona będzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Brabus Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Skoro tak poważne wydatki się szykują, rozumiem że Legacy już z Tobą zostaje na zawsze? Musi być auto w naprawdę dobrym stanie, skoro warte tych inwestycji. Ja mojego Outbacka też już przeinwestowałem ponad dwukrotnie, ale fajna fura! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted June 14, 2019 Author Share Posted June 14, 2019 (edited) poważne ale nie często więc w porównaniu z jakimiś passatami nie jest drogo praktycznie 2 lata 0 problemów olej filtry to normalne tj. wyżej napisane wszystko po kolei było robione więc sprzedaż nie wchodzi w grę jeszcze w wakacje delikatnie blacha do podłubania jedno nadkole z tyłu ale to już groszowa sprawa. Ale tak zostaje na zawsze puki skorupa nie zgnije całkowicie, a puki co ma się dorze:) Apropos bardzo ładny OBK Edited June 14, 2019 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted June 14, 2019 Author Share Posted June 14, 2019 To do roboty ciepełko chłodny browarek i można zacząć od drobnicy takie ot cosik leci do legwana:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted June 21, 2019 Author Share Posted June 21, 2019 (edited) I dzisiaj nadszedł ten dzień wymiana wiskozy wraz z olejami skrzynia i dyferek 324 tkm Edited June 22, 2019 by mariuszsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismo Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 W dniu 21.06.2019 o 16:16, mariuszsek napisał: I dzisiaj nadszedł ten dzień wymiana wiskozy wraz z olejami skrzynia i dyferek 324 tkm Ja też to w moim legacy przerabialem przy 255k na liczniku :p z ciekawości, ile wyszła Cię ta naprawa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted June 26, 2019 Author Share Posted June 26, 2019 mechanik wymieniał olej w silniku, skrzyni i dyferencjale z tyłu + wymiana wiskozy i wspawanie złączki do wydechu koszt 200 zł. wiskoza zregenerowana + nowe łożysko 650 zł. oleje i filtry jakieś 300 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts