powerhorse Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Pacjent IMPREZA GD Od jakiegoś czasu (coraz częściej) samoczynnie włącza się w samochodzie alarm. Nie mam pojęcia czego szukać. Akumulator wygląda na sprawny. Napiecie 12.5V, a podczas ładowania 14.2V. Pali na dotyk, nic się z samochodem nie dzieje. Tylko wlacza sie alarm :( Co może go wzbudzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Ultradźwiękowe czujki ruchu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerhorse Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Oczywiście są, ale co mogło by je wzbudzać? Jest jakaś możliwość sprawdzenia gdzieś co bo wzbudza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Jest jakaś możliwość sprawdzenia gdzieś co bo wzbudza? Większość alarmów podczas wyłączania sygnalizuje odpowiednimi sygnałami czy ich sekwencją,które czujniki powodowały wzbudzenie alarmu,powinno być w instrukcji alarmu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerhorse Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Faktycznie odnalazlem instrukcje od alarmu 4 sygnaly (czyli tak jak ma u siebie) oznaczaja otwarcie drzwii badz maski. Moze jakas krancowka nie styka. Sprawdze 3 sygnaly bylyby gdyby alarm wzbudzil czujnik ultradzwiekowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 U mnie samoczynne wzbudzanie się alarmu skończyło się jego wymianą - padł był i trzeba było na nowy wymienić. Zanim doszedłem do tego, że to mój samochód wyje, byłem wkurzdenerwowany na sąsiadów, że ich samochody mnie budzą po nocach Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerhorse Posted July 29, 2015 Author Share Posted July 29, 2015 Czy seryjnie (w ASO) był montowany czujnik otwarcia maski? Jakoś u siebie nie mogę go znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.elich Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Może po prostu otwórz maskę na uzbrojonym alarmie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts