Jump to content

Forek XT bez skóry?

grzes124

Recommended Posts

Witam szanowną Dyrekcję :)

Zastanawiam się czy jest możliwość zakupu Forka XT Platinum z tapicerką materiałową?

Pytanie może wydawać się trochę dziwne, ale ja naprawdę nie przepadam za skórą na fotelach, a moja ładniejsza połówka to już w ogóle.... i nie jest to tylko taka fanaberia ;)

Pozdrawiam

Tyle, że ' można obszyć' to płatna usługa tapicerska. Biorąc pod uwagę, że miałaby polegać na usunięciu skóry a obszyciu wnętrarza materiałem (tańsza opcja tapicerki) - ekonomicznie operacja bez sensu (słona dopłata za obniżenie wartości i standardu auta).

Do tego w typowej wersji wnętrze nie tylko musi być skórzane, ale również czarne ;-). Pełny wybór tkanin, skór i kolorów jedynie w słabszej wersji - przyznam że logiki tu nie widzę. Moja żona nadal myśli, że XT można brać z jasną skórą - nie wyprowadzam jej z błędu, bo sam uważam, że to jakieś kuriozum i nie chcę zniechęcić...

Napisz ogłoszenie na forum że zamienisz się fotelami i kanapą, pewnie znajdzie się chętny na wymianę, a raczej wszystko powinno być plug and play

To chyba najlepszy sposób. W zasadzie to i dealer mógłby wykonać taki swap.

Napisz ogłoszenie na forum że zamienisz się fotelami i kanapą, pewnie znajdzie się chętny na wymianę, a raczej wszystko powinno być plug and play

Gdyby przyszło przy zamianie odpowiednio dopłacić za fotele, to chętnych mogłoby nagle ubyć... ;) Ale zawsze to jakiś pomysł.

Zawsze mógłbym nowe wystawić na alle... i poszukać używek materiałowych w zamian, ale to chyba nie tak wszystko powinno wyglądać :D

popytaj po dealerach, jeśli ktoś zamawiał forka z akcesoryją skórą to oryginalna materiałowa tapicerka gdzieś im się wala po magazynie,mogą Ci zorganizować wymianę, albo podmienić za zgodą

Gdyby przyszło przy zamianie odpowiednio dopłacić za fotele, to chętnych mogłoby nagle ubyć... ;) Ale zawsze to jakiś pomysł.

Nikt nie każe Ci na ty zarabiać ;) Zamienić się możesz po kosztach przełożenia na co potencjalny nabywca skórzanych raczej nie będzie narzekał

• Ojciec Założyciel

Ex Factory taka specyfikacja nie występuje.

Natomiast dealerzy zazwyczaj w takich przypadkach ( było kilka, choć nie przypominam sobie akurat w odniesieniu do XT ) bez problemu takiej operacji dokonują.

Pozdrowienia

• Upvote 1