Jump to content

Forester EyeSight

grzes124

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Chciałbym zapytać o Eyesight. Widziałem ten wpis Pana Dyrektora w innym wątku:

W Foresterze nie ma tego systemu ( wersja Europejska ). Przypuszczalnie wejdzie dopiero w następnej generacji.

i chciałbym zapytać, czy następna generacja to znaczy MY16, czy w ogóle przebudowa modelu?

W wersjach amerykańskich i australijskich ten system występuje już w MY15, więc liczę, że u nas w MY16 będzie też występował....

czy następna generacja to znaczy MY16, czy w ogóle przebudowa modelu?

Dotychczas Subaru wypuszczało nowe generacje Foresterów w cyklach mniej więcej 5 letnich, między którymi w poszczególnych rocznikach modelowych wprowadzano tylko mniejsze zmiany. Biorąc więc pod uwagę, że obecna IV generacja Forestera weszła na rynek w 2013 roku to nowej V generacji można się spodziewać dopiero około roku 2018 :idea:

Wydaje się więc, że w MY16 może pojawić się, co najwyżej, jakiś facelifting ;)

Biorąc więc pod uwagę, że obecna IV generacja Forestera weszła na rynek w 2013 roku to nowej V generacji można się spodziewać dopiero około roku 2018
Obecna generacja (SJ) pojawiła się na rynku w 2012  (to w EU nowy Forek wszedł do sprzedaży w marcu/kwietniu 2013). Wg mnie można się wobec tego spodziewać prezentacji nowej generacji w 2017r.

to w EU nowy Forek wszedł do sprzedaży w marcu/kwietniu 2013

To właśnie miałem na myśli... w końcu nie chodzi o to by pooglądać, tylko kupić ;)

Wydaje się więc, że w MY16 może pojawić się, co najwyżej, jakiś facelifting ;)

Już MY15 różni się od wersji MY13. Inna stacja multimedialna, nieznaczne zmiany w wykończeniu wnętrza i pewnie bliżej nie określone zmiany techniczne. Podobno lepsze wyciszenie. 

Widziałem ten wpis Pana Dyrektora w innym wątku

Otworzyłem ten wątek ponownie i przeniosłem tu naszą dyskusję na temat kiedy EyeSight pojawi się w Foresterze...

Mam nadzieję, że tak będzie czytelniej :)

• Ojciec Założyciel

i chciałbym zapytać, czy następna generacja to znaczy MY16, czy w ogóle przebudowa modelu?

Nowy model.

Pozdrowienia 

Nowy model.

Pozdrowienia 

A można prosić o uchylenie "rąbeczka" tajemnicy i jakieś dodatkowe informacje... :) Jakiekolwiek ;)

Nowy model.

Pozdrowienia 

Ponieważ odpowiedź nie jest dla mnie do końca jednoznaczna, zapytam tak:

Czy jest jakaś szansa, że w Forku MY 16 pojawi się EyeSight? Czy już teraz wiadomo, że nie będzie tego systemu?

Edited by grzse124

W Foresterze nie ma tego systemu ( wersja Europejska ). Przypuszczalnie wejdzie dopiero w następnej generacji.

No właśnie.... przypuszczalnie :)

Przypuszczalnie może także pojawić się w MY16 :D

Rozumiem, że na tą chwilę nie ma żadnych konkretów co do MY16.

Może nie bijmy piany, a poczekajmy na odpowiedź dyrekcji.

Odpowiedź Dyrekcji zamieszczona w poście #2 jest moim zdaniem jednoznaczna... w Foresterze MY16 nie będzie EyeSight  :idea:

Nie wiem skąd wzięła się ta spirala wątpliwości ;) Chyba... tylko z tego, że EyeSight zrobił się szalenie pożądanym elementem wyposażenia i każdy chciałby go mieć  :)  Niestety trzeba będzie poczekać :( Zgodnie z przypuszczeniem poczynionym przez Dyrekcję, również w poście #2, system być może pojawi się na naszym rynku w Foresterach następnej generacji. Co zgodnie z moimi amatorskimi wyliczeniami poczynionymi w poście #5 mogłoby mieć miejsce około roku 2018... podkreślam jednak, że są to wyłącznie niczym niepoparte spekulacje ;)

• Ojciec Założyciel

Odpowiedź Dyrekcji zamieszczona w poście #2 jest moim zdaniem jednoznaczna... w Foresterze MY16 nie będzie EyeSight 

Nie wiem, skąd bierze się niepewność, wątpliwości, skoro zadający pytanie tzd absolutnie właściwie zrozumiał odpowiedź.

Być może istotnie dlatego, że EyeSight uzyskał w krótkim czasie dużą popularność ?

Jak by nie było, zarówno opinia tzd, jak i powyżej cytowana Urabusa jest prawidłowa.

Aby uniknąć jakichkolwiek niedomówień :

1. W przyszłym roku ( 2016 ) nie będzie EyeSight w Foresterze

2. W przyszłym roku ( 2016 ) nie będzie nowego Forestera ( przecież aktualny wcale nie jest "stary" :) ).

Pozdrowienia 

• Upvote 2

Wszystko jasne, dziękuje za odpowiedź.

To prawda, że ES stał się szybko popularny i dużo ludzi chciałoby go mieć w swoim samochodzie, ale myślę że sporo z nas dopytuje się o ten system w nadziei, że w końcu Subaru przestanie po macoszemu traktować rynek europejski. 

Za wielką młaką nawet w XV jest ES.

• 1 year later...

Szanowna Dyrekcjo,

Chciałem zwrócić uwagę na niesprawiedliwość dziejową. Otóż nie mogąc zamówić FXT z ES, zostałem "zmuszony" do zakupu tego co jest, oczywiście nie szkoduję sobie :)

Prawda jest taka, że taki model jest dostępny, ale nie dla nas w Polsce.

Źródło: Plejady nr 68, strona 8 - Ubezpieczenie skrojone na miarę. Niestety tylko dla Outback i Levorg.