sc00by Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 witam ciekawy filmik w sieci zanlazłem, jednak raczej to jest ściema, ale wygląda bardzo fajnie, gdyby taka apka istniała to było by całkiem nieźle... https://www.youtube.com/watch?v=WA2wtB--BMM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 jednak raczej to jest ściema, ale wygląda bardzo fajnie, gdyby taka apka istniała to było by całkiem nieźle... O samym wykorzystaniu tabletu w subaru była mowa, wprawdzie w foresterze, ale wielkiej różnicy nie ma, a sama apka... może komuś się chciało podłubać, albo poszukać w czeluściach Internetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Przecież to zwykła tapeta z ikonami umieszczonymi gdzie trzeba, ewentaulnie widget na prawie cały ekran (można napisać samemu na podstawie samouczków - trzeba mieć minimalne pojęcie jednak o programowaniu i robieniu grafiki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieski708 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Zrobienie tego jak kolega wyżej napisał to nie problem... Ciekawe jak z jakością muzyki itd bo jednak to tablet przetwarza ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeboo1 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Tu trochę inne rozwiązanie, ale też ciekawe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted June 26, 2015 Author Share Posted June 26, 2015 Przecież to zwykła tapeta z ikonami umieszczonymi gdzie trzeba, ewentaulnie widget na prawie cały ekran (można napisać samemu na podstawie samouczków - trzeba mieć minimalne pojęcie jednak o programowaniu i robieniu grafiki).Chyba nie tak do końca, zwróć uwagę ze tablet odpala się kiedy przekręcić kluczyk, nie masz dostępu do włącznika tabletu bo jest on z boku wiec włącza się on tylko przez kluczyk i tak samo się wyłącza, dodatkowe przyciski na belce vol+ i - może jest taka apka tez, fajnie wygląda ale nie mogłem już nic na ten temat w sieci znaleźć.. A co do jakości dźwięku to pewnie podłączony kabel pod słuchawki i na wzmacniacz. Jakość powinna być ok jak dobry wzmacniacz i głośniki. -==- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 tablet odpala się kiedy przekręcić kluczyk, nie masz dostępu do włącznika tabletu bo jest on z boku wiec włącza się on tylko przez kluczyk i tak samo się wyłącza, Ale to akurat najmniejszy problem, jest trochę programów, ktore umiozliwiają włączanie i wyłączanie tabletu poprzez podanie napięcia... NIe ma sensu wyważać otwartych drzwi, ale podpatrzeć co do tej pory wykorzytali inni: MAZDA, NEXUS 7, APPki Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziolek Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 A nie lepiej radio 2din na androidzie jeżeli już o wyważaniu drzwi mowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Np. Parrot Asteroid? Wlasnie o nim mysle do BRZeta. Mozna wgrac programik z telemetria, podlaczyc sie do OBD, zainstalowac Torque, zewnetrzny GPS, telefon, itd. itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 A nie lepiej radio 2din na androidzie jeżeli już o wyważaniu drzwi mowa. Np. Parrot Asteroid? Fajne radio, też o tym myślałem. Ale jeśli chodzi o zasadność myślenia o tablecie - cena. To radio kosztuje tyle, co 4-5 tabletów, które można wykorzystać w aucie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 2,5 tys. zl za cos co ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz tablet? Nie mowiac o tym, ze jest dedykowane do samochodow. Cena nie moze byc jedynym kryterium zastosowania urzadzenia, plisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Cena nie moze byc jedynym kryterium zastosowania urzadzenia, plisss Sądząc z ilości aut w Twojej stopce - dla Ciebie z pewnością. Dla niektórych użytkowników te 2,5 tys to 1/5 wartości auta. Jeden Woli kupić takie radio, drugi tablet a resztę wydać na paliwo, nie nam to oceniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 2,5 tys. zl za cos co ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz tablet? Ale tym dowaliles. Android 2.3, liczba aplikacji oposana jedna cyfra, brak dostepu do Google Play? Najbardziej badziewny nowy tablet bedzie mial lepsze parametry i mozliwosci niz to stare radio. W kazdym sprzecie z Androidem najwazniejszy jest suport, a akurat Nexus ma jeden z lepszych. Istnieja do niego nawet dedykowane ROM'y do pracy w samochodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Cena nie moze byc jedynym kryterium zastosowania urzadzenia, plisss Sądząc z ilości aut w Twojej stopce - dla Ciebie z pewnością. Dla niektórych użytkowników te 2,5 tys to 1/5 wartości auta. Jeden Woli kupić takie radio, drugi tablet a resztę wydać na paliwo, nie nam to oceniać. No cóż, odnosząc się do używanych aut cena nie jest zachecająca, faktycznie ale nie jest tak pieruńsko niedorzeczna jak proponowanych oficjalnie. Ale mimo wszystko uważam, że nie tylko cena powinna grać główną rolę - przecież wybierając Subaru nie tylko ceną się kierowaliśmy. P.S. Pomimo, że mam trochę tych aut w stopce, to i tak lubię wydać pieniądze na to co mi się przyda, jest praktyczne i dobre jakościowo. Po autach widać, że byle czego nie kupuję 2,5 tys. zl za cos co ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz tablet? Ale tym dowaliles. Android 2.3, liczba aplikacji oposana jedna cyfra, brak dostepu do Google Play? Najbardziej badziewny nowy tablet bedzie mial lepsze parametry i mozliwosci niz to stare radio. W kazdym sprzecie z Androidem najwazniejszy jest suport, a akurat Nexus ma jeden z lepszych. Istnieja do niego nawet dedykowane ROM'y do pracy w samochodzie. Przyznam się, że nie zwróciłem uwagi na wersję Androida bo interesowała mnie możliwość zainstalowania tylko jednej aplikacji co jest możliwe, pod moim kątem. Funkcjonalność jest szersza niż tableta np. ilość wejść/wyjść, zewnętrzy GPS po kablu - co mi bardzo odpowiada ze względu na szybkość pracy, zintegrowane urządzenie audio: http://www.parrot.com/pl/produkty/asteroid-range/parrot-asteroid-smart/ Poza tym podałem przykład, który mi się podoba . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Funkcjonalność jest szersza niż tableta np. ilość wejść/wyjść, zewnętrzy GPS po kablu Do tabletu mozna podlaczyc hub USB i do niego inne urzadzenia USB typu GPS czy dysk zewnetrzny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tinuviel Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 yyy, Radio z androidem tak, ale parrot nie:) Ma trochę fajnych patentów jak np, wykrywa otwarcie drzwi do auta i już się uruchamia, ale jeden rdzeń, stary system, dlatego sobie go odpuściłem na rzecz Chińczyka. Korzystam od roku i sobie bardzo chwalę, yanosik, torque, youtube, radio internetowe google maps, sterowanie z kierownicy, nawigacja offline, rejestrator itd itd. Na początku myślałem nad tabletem ale tam jest góra problemów: - zamontuj tak żeby to ładnie wyglądało. - podłącz głośniki (tablet ma jacka, trzeba wzmacniacz a i tak ciężko będzie np. zmienić głośność z tyłu) - brak przycisków fizycznych, brak możliwości podpięcia tych z kierownicy (no dobra na upartego można kupić małą klawiaturę BT, rozwalić, polutować, gdzieś te przyciski zamontować) - podłącz kamerę cofania, tabletów z AVIN jak na lekarstwo - rejestrator trasy też nie bardzo jak chcemy tablet gdzieś wkomponować w deskę (dobra, znowu na upartego pewnie da się rozebrać, wydłubać kamerkę i przeciągnąć gdzieś indziej) Tutaj opisałem więcej o radiu:http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/79720-radio-2-din-do-kamery-cofania/?p=2237846 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Np. Erisin ES 9007 A? Na nasze już za około 1400 zł z free shipping. Fajne jeszcze jest AppRadio Pioniera ale już droższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Zaczęło się niewinnie i z nutką sarkazmu ale jest Erisin 9603A do Toyoty GT86: Android 4.2.2. Nie było problemu z podłączeniem. Troszkę musiałem pokombinować z podłączeniem wejścia AUX i USB - kable przez Amazon bo nie było w zestawie akurat do BRZeta. Wszystkie aplikacje mnie interesujące chodzą. Jest wejście na modem 3G, jest WiFi itd, itp. Fajna rzecz. Daje dużo możliwości i cena w stosunku do jakości i możliwości jest bardzo korzystna. Gwarancja jest ale traktują ją iluzorycznie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio1200 Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 (edited) Na odpowiednich forach temat wałkowany tryliard razy łącznie z gotowcami, skryptami itd... ( xda-developers.com ) Btw. podłączenie zwykłego tabletu aby włączał się w momencie przekręcenia klucza też jest do rozwiązania. Mam radio co gra - a nie udaje że gra - bo te urządzenia z androidem (stacje multimedialne) wątpię aby miały odpowiedni wzmacniacz jak np. alpine gdzie można znaleźć nawet 60W . ( mowa o chińczykach ) Nie wspominając o jakimś konkretnym procesorze dźwięku - który można sobie jakoś tam pewnie wyemulować na takowym androidzie - tylko po co ? 1.Zjada zasoby 2.Pewnie kosztuje ( nie mylić z korektorem dźwięku - bo to 2 różne rzeczy ) Ja mam na stałe starego HTC z odpowiednimi widgetami z TORQUE oraz własnym UI. Cena konkretnego radia ALPINE - liczmy z górką 500 zł ( używane żeby nie było ) Tani telefon do TORQUE, GPS , INTERNET, ETC... - 200zł ( używane ) No ni jak nie wychodzi nawet te 2500zł - i na pewno o niebo lepiej gra... I też w miarę wygląda - może cyknę fotę jakoś przy okazji Edited August 27, 2015 by gucio1200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Cykaj, cykaj popatrzymy... PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac.ek Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Dla technokratów z portfelem bez dna: http://e3io.com/custom-computers-car-pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Zaczęło się niewinnie i z nutką sarkazmu ale jest Erisin 9603A do Toyoty GT86: 20150814_092055.jpg Android 4.2.2. Nie było problemu z podłączeniem. Troszkę musiałem pokombinować z podłączeniem wejścia AUX i USB - kable przez Amazon bo nie było w zestawie akurat do BRZeta. Wszystkie aplikacje mnie interesujące chodzą. Jest wejście na modem 3G, jest WiFi itd, itp. Fajna rzecz. Daje dużo możliwości i cena w stosunku do jakości i możliwości jest bardzo korzystna. Gwarancja jest ale traktują ją iluzorycznie No nieźle wygląda i podświetlenie we właściwym kolorze Tylko po co, jak przez 4 godziny jazdy ani na sekundę nie włączyłeś radia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Ano, prawda Ci to Ale do takich bajerow jak RaceChrono itd. to jak znalazl. Dosc juz mialem uchwytow, uchwycikow, kabli i kabelkow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 Ano, prawda Ci to Ale do takich bajerow jak RaceChrono itd. to jak znalazl. Dosc juz mialem uchwytow, uchwycikow, kabli i kabelkow. No kable, mocowania, fruwające telefony po aucie... nie musisz nic więcej pisać. Musisz mi to pokazać w akcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 fruwające telefony po aucie O właśnie. Na szczęście mam kask z szybką. Oj, przydała się ta szybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts