kosmaty Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Cześć. Mam pewien problem w moim WRXie. W upalne dni do 2,5k obrotów ciągnie jak zawsze, a potem bardzo muli, przerywa, czasem strzeli w kolektor. Gdy jest chłodny silnik, temperatura dochodzi do optimum samochód cały czas w ruchu i przyspiesza tak jak powinien, a wystarczy ze stanę na światłach, i pojawia sie problem. Podobnie jest jak jadę w korku, czy podjadę na mcdrivie nawet w chłodniejszy dzień. Po przedmuchaniu na trasie wszystko wraca do normy. W chłodne dni problemu praktycznie brak (chyba ze jakiś korek). Ktoś, coś wie jak to ugryźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Udać się do kogoś ogarniętego w subarakach i niech odczyta logi. Inaczej można sobie tylko pogadać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Jaką masz temperaturę w dolocie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmaty Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 Jaką masz temperaturę w dolocie? To znaczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Pytanie dotyczy temperatury powietrza w dolocie. Bez podania kilku szczegółów z setupu auta i innych,trudno będzie postawić diagnozę. Dolot oryginalny czy może założony stożek? Udać się do kogoś ogarniętego w subarakach i niech odczyta logi. Inaczej można sobie tylko pogadać... To jest bardzo dobra rada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmaty Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 Tak myślałem, że podjechanie do kogoś mnie nie ominie Myślałem, że ktoś już się z czymś takim spotkał. Dolot seria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Byc moze przeplywka powoli siada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts