jurpaw Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Witam. Posiadam imprezę my97. Gdy odsunąć szybę i zamykam drzwi to coś się tam tłucze. Cała szyba lata na boki. Delikatnie, ale szyba stuka. Mam tak z każdymi drzwiami. Pomoże demontaż boczna i dokręcania prowadnic lub coś innego? Czy to juz prowadnice są wyrobione? Proszę o jakąś poradę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Też to mam ale tylko na przodzie, podobno trzeba pozdejmować boczki i dokręcić. Ja poległem bo jednego boczka nie mogłem zdjąć coś na wysokości podłokietnika trzymało i za cholere nie mogłem znaleźć co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubBlackbird Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Po zdjęciu boczka na górze całego profilu drzwi są "dociski" szyby. Posiadają regulację - śruba M6 na klucz 10. Z tym trzeba pokombinować bo szyba nie w każdym położeniu ma taki sam luz co wynika z krzywizny szyby + dokładności prowadzenia mechanizmu podnoszenia szyby więc można szybę za bardzo ścisnąć i wtedy silniczek podnoszenia szyby będzie miał ciężko. Te "dociski" posiadają miękki materiał na styku z szybą - ale jak są nowe - teraz prawdopodobnie jest on bardziej sztywniejszy i jak już skasujesz luz szyby to owy materiał potrafi szybę rysować w momencie opuszczania i podnoszenia szyby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.kupczak Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Moznaby sie pofatygowac i kupic nowe elemnty dociskajace szybe. Wtedy nie porysujesz, widzialem ze ktos.nawet prał te elementy. A to co trzymało Twój boczek Hiszpanu to sruba która jest ukryta pod tym plastikiem w ktorym sa przyciski od ppdnoszenia szyb. Demontujesz go podwazajac go od przodu- tylko sobie boczkow nie porysuj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 O dzięki wielkie to mam co robić jutro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirkdiggler Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 (edited) Moznaby sie pofatygowac i kupic nowe elemnty dociskajace szybe. Wtedy nie porysujesz, widzialem ze ktos.nawet prał te elementy. A to co trzymało Twój boczek Hiszpanu to sruba która jest ukryta pod tym plastikiem w ktorym sa przyciski od ppdnoszenia szyb. Demontujesz go podwazajac go od przodu- tylko sobie boczkow nie porysuj Mozna kupic nowki szczoteczki i to najlepsze rozwiazanie. Koszt ok 700 za przednie drzwi. Edited June 26, 2015 by dirkdiggler Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.kupczak Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 serio, serio? Czyli znowu pojawia sie opcja "kupa siana za pierdołe-bo do Subaru" na pewno jest lepsze, tańsze rozwiązanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts