Jump to content

Wydech i katalizator

respect

Recommended Posts

Koledzy,

Mój forek truje znacznie mniej niz niejedna corsa ,czy panda ,chodzi b. fajnie ,ale przeglądy i kontrole drogowe co raz ostrzejsze, myslę nad katem.

Jaki katalizator do forka po modach u Carfita ? (Liczę że sie odezwie)

(2.0 XT. ok.250 KM -w serii było 177 i 390 Nm ), wydech 3" magnaflow.

1. Jaki  przepływ / pcsi = ?
  2. Gdzie ?  -najbliżej silnika  w  down-pipe?
  3. metalowy/ceramiczny ?
  4. chyba większy niz dedykowany do 2.0 ?
  5. Jak ostro przytłumi i jakie skutki w pracy silnika?

Macie doświadczenia w tym?

Edited by respect

całe szczęscie że zostało mi jeszcze tydzień może dwa roboty bo zaczyna się źle dziać,  ja jechałem w sznurze aut,i jak tylko uwidzieli niebieskie subaru na złotych felgach to pies wyskoczyl i mnie zgarnąl,chyba wiedza że jak subaru to jest duże prawdopodobieństwo że bez kata.

ja mam wolnossaka na seryjnym wydechu, po prostu się nie spodobało auto  i tyle, dostałem potwiedzenie zabrania dowodu i zakaz dalszej jazdy ,ale zapytałem się ich czy mogę jechać dalej to powiedział że rób pan co chcesz więc pojechałem.

założyłem katalizator (zamiennik używany) i też nie jest dobrze,bo głównie chodzi im o CO , bez kata miałem 0,78 a teraz mam 0,61 ,ale załatwiłem dziś papiery i myślę że mi już dadzą spokój, jak nie to trzeba szukać nowego katalizatora.

dziś  znów w Krakowie akcja "badamy spaliny" aż trzy radiowozy i do tego w powietrzu kręci się helikopter , a stoją na pętli tramwajowej/autobusowej koło Huty, miałem szczęście bo jechałem drugim pasem. 

Edited by pininfarin01

całe szczęscie że zostało mi jeszcze tydzień może dwa roboty bo zaczyna się źle dziać, ja jechałem w sznurze aut,i jak tylko uwidzieli niebieskie subaru na złotych felgach to pies wyskoczyl i mnie zgarnąl,chyba wiedza że jak subaru to jest duże prawdopodobieństwo że bez kata.

ja mam wolnossaka na seryjnym wydechu, po prostu się nie spodobało auto i tyle, dostałem potwiedzenie zabrania dowodu i zakaz dalszej jazdy ,ale zapytałem się ich czy mogę jechać dalej to powiedział że rób pan co chcesz więc pojechałem.

założyłem katalizator (zamiennik używany) i też nie jest dobrze,bo głównie chodzi im o CO , bez kata miałem 0,78 a teraz mam 0,61 ,ale załatwiłem dziś papiery i myślę że mi już dadzą spokój, jak nie to trzeba szukać nowego katalizatora.

dziś znów w Krakowie akcja "badamy spaliny" aż trzy radiowozy i do tego w powietrzu kręci się helikopter , a stoją na pętli tramwajowej/autobusowej koło Huty, miałem szczęście bo jechałem drugim pasem.

Edited by abecer

• 1 month later...