Maciek Budziak Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Witam. Czy miał ktoś styczność z amorkami tej firmy bo nie mogę znaleźć żadnych opinii na ich temat? Na tył co prawda kupiłem KYB ale budżet ograniczony :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 OYODO to dobra firma zamiennikowa,jak na tyl dales KYB to dozbieraj i przod tez takie kup ,amory musza byc perfekcyjne jak heble Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) Oyodo to jakiś przepakowany chińczyk, zajrzałem w końcu na strone i teraz już całkiem sobie przerąbali akapitem "jak przepłacić za g*** w złotym papierku" PUDEŁKA Produkty z linii OYODO prezentowane są w eleganckich pudełkach z gejszą. Opakowania zostały wykonane z wysokiej jakości tektury, przez co są trwałe, a dzięki nowoczesnemu designowi, łatwo zapadają w pamięć. Wszystkie oznaczone są logiem OYODO Quality from Japan. Rozpoznawalność części OYODO za sprawą niepowtarzalnych pudełek z gejszą, sprawia, że na rynku stały się marką samą w sobie. nie no dobra, spoko, ochrania amor w czasie gdy pan mietek bedzie wrzucał go na pake.Akurat mój topmount był zapakowany w worek + kawałek tekturki z logo. a fragment: Dzięki bezpośredniej współpracy z największymi koncernami japońskimi i azjatyckimi, firma (niestotne)– wyłączny dostawca marki OYODO na rynku polskim – oferuje klientom produkty o najwyższej jakości zapewniając najlepszą cenę i dostępność. dla nieobeznanych, oznacza ,ze zamawiają w tajwańskiej fabryce 100 000 sztuk amortyzatorów i pakują je w "zajebiste, jedwabe pudełko z gejszą".Tylko czy ta fabryka to Kayaba, czy jakiś "Che-Zeng supersion faktory" to żaden "dystrybutor" sie nie przyzna. Edit: wyszerałem w necie, My bad.Najbardziej obrazowym przykładem jest łańcuch rowerowy KMC 510 lub 710 za którego macie możliwość przepłacić nawet o połowe, w zależności od wybranej marki (innej niż KMC).Trafiłeś w czuły punkt, bo kupowałem tylko klocki i mocowanie amortyzatora tej firmy. I za każdym razem dostałem pouczenie od sprzedawcy, że to "wyższa półka" taa... guma w tym mocowaniu zaraz po opuszczeniu auta na koła puściła mikropęknięcia jakby była sparciała lub stara.... ignoruje ją na razie bo pukanie ustało aha, miałem kiedyś filtr JPN (mniej ekskluzywne i dobre niż oyodo ) identiko jak stary, symbole sie zgadzały ,ale miał nieco za wysoko umieszczony gwint, Okazało sie ,że wyciskało z pod niego olej Nie wiem czy to jego winić za piston slapa...generanie byłbym ostrozny z takimi markami usiłującymy uchodzic za ekskluzywne. żeby nie było, znalazłem w necie rzekomych producentów czesci oyodo ,ale akurat nie ma tam ani klocków ,ani amorów ,ani topmountów co mnie najbardziej interesuje. A na pisanie do nich nie mam czasu i siły, no i w sumie- nie intersuje mnie to ,bo nie planuje kupić takich produktówswoją drogą to, że Exedy daje zapakować najlepsze jakościowo zestawy w pudełko Oyodo tez bym przpuścił przez palce... Edited June 14, 2015 by Matiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek Budziak Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 Pudełko z gejszą ...? Za 139zł to dla samej gejszy warto A tak serio to faktycznie nie pewne a szkoda bo cena połowę z tego co KYB :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Dlatego jak pisalem wczesniej lepiej poczekac,dozbierac ,kupic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek Budziak Posted June 20, 2015 Author Share Posted June 20, 2015 Dlatego jak pisalem wczesniej lepiej poczekac,dozbierac ,kupic i masz racje na razie na przód polecą używki w pasztetowej cenie a powinny być lepsze od moich, PS czytałem gdzieś że masz wahacze do GC ze stabilizatorem na tył , masz może też stabilizator ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 20, 2015 Share Posted June 20, 2015 macko921 odpisalem ci na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts