Jump to content

Amortyzatory OYODO do Imprezy GC N/A

Maciek Budziak

Recommended Posts

Oyodo to jakiś przepakowany chińczyk, zajrzałem w końcu na strone i teraz już całkiem sobie przerąbali akapitem "jak przepłacić za g*** w złotym papierku"

PUDEŁKA

Produkty z linii OYODO prezentowane są w eleganckich pudełkach z gejszą. Opakowania zostały wykonane z wysokiej jakości tektury, przez co są trwałe, a dzięki nowoczesnemu designowi, łatwo zapadają w pamięć. Wszystkie oznaczone są logiem OYODO Quality from Japan.

Rozpoznawalność części OYODO za sprawą niepowtarzalnych pudełek z gejszą, sprawia, że na rynku stały się marką samą w sobie.

:facepalm:

nie no dobra, spoko, ochrania amor w czasie gdy pan mietek bedzie wrzucał go na pake.
Akurat mój topmount był zapakowany w worek + kawałek tekturki z logo.

a fragment:

Dzięki bezpośredniej współpracy z największymi koncernami japońskimi i azjatyckimi, firma (niestotne)– wyłączny dostawca marki OYODO na rynku polskim – oferuje klientom produkty o najwyższej jakości zapewniając najlepszą cenę i dostępność.

dla nieobeznanych, oznacza ,ze zamawiają w tajwańskiej fabryce 100 000 sztuk amortyzatorów i pakują je w "zajebiste, jedwabe pudełko z gejszą".
Tylko czy ta fabryka to Kayaba, czy jakiś "Che-Zeng supersion faktory" to żaden "dystrybutor" sie nie przyzna. Edit: wyszerałem w necie, My bad.

Najbardziej obrazowym przykładem jest łańcuch rowerowy KMC 510 lub 710 za którego macie możliwość przepłacić nawet o połowe, w zależności od wybranej marki (innej niż KMC).

Trafiłeś w czuły punkt, bo kupowałem tylko klocki i mocowanie amortyzatora tej firmy. I za każdym razem dostałem pouczenie od sprzedawcy, że to "wyższa półka" :mellow:
taa... guma w tym mocowaniu zaraz po opuszczeniu auta na koła puściła mikropęknięcia jakby była sparciała lub stara.... ignoruje ją na razie bo pukanie ustało :mellow:

aha, miałem kiedyś filtr JPN (mniej ekskluzywne i dobre niż oyodo B) ) identiko jak stary, symbole sie zgadzały ,ale miał nieco za wysoko umieszczony gwint, Okazało sie ,że wyciskało z pod niego olej :mellow: Nie wiem czy to jego winić za piston slapa...

generanie byłbym ostrozny z takimi markami usiłującymy uchodzic za ekskluzywne.

żeby nie było, znalazłem w necie rzekomych producentów czesci oyodo ,ale akurat nie ma tam ani klocków ,ani amorów ,ani topmountów co mnie najbardziej interesuje. A na pisanie do nich nie mam czasu i siły, no i w sumie- nie intersuje mnie to ,bo nie planuje kupić takich produktów

swoją drogą to, że Exedy daje zapakować najlepsze jakościowo zestawy w pudełko Oyodo tez bym przpuścił przez palce... :ph34r:

Edited by Matiz

Dlatego jak pisalem wczesniej lepiej poczekac,dozbierac ,kupic :)

i masz racje na razie na przód polecą używki w pasztetowej cenie a powinny być lepsze od moich, PS czytałem gdzieś że masz wahacze do GC ze stabilizatorem na tył , masz może też stabilizator ?