Jump to content

Uwaga - oszust na forum - Wieczorek.

Daroot

Recommended Posts

Przestrzegam przed nowym oszustem na forum, login Wieczorek.

Podaje się tradycyjnie za kogoś z Białegostoku, za Marcin Wieczorek.

Nikt taki pod tym adresem nie mieszka. 

Jest duzo w sieci o tym, oszukał wiele gości na forach BMW i Hondy.

Ja wpłaciłem 400zł, dzisiaj rano zgłosiłem sprawę na policję. 

Na szczęście mam kontakty, znajdziemy go, z tego co wiem mieszka w Wawie.

Ale to ustalę. Na policję nie ma co liczyć, zresztą zobaczymy.

Panie kolego - szykuj się pan ! Nie wiem dlaczego nikt mu jeszcze kosy nie sprzedał,

skoro od 2012r oszukuje ludzi. 

Mam nadzieje, że oszust zostanie złapany przez policję i osądzony. Ale co masz na myśli pisząc "nie wiem dlaczego jeszcze nikt mu kosy nie sprzedał"?.... :huh:

Edited by sebachon

Na policję nie ma co liczyć, zresztą zobaczymy.

Tu akurat mam odmienne zdanie - zgłosiłem oszustwo internetowe (gówniany zakup wahacza do Justy za całe 88 złotych), nie tyle, żeby odzyskać pieniądze, bo z tym już się pogodziłem (właściwie to szwagier, gdyż on potrzebował), a dla zasady i proszę - w poniedziałek pieniądze wróciły na konto. W międzyczasie policja kontaktowała się ze mną bodaj trzy razy w tej sprawie.

Dobrze, że tu trafiłem - odkopię mój wątek i uaktualnię. :)

Panie kolego - szykuj się pan ! Nie wiem dlaczego nikt mu jeszcze kosy nie sprzedał,

temat jest znany. Mogę zdradzić tylko tyle, że policja już w tej sprawie tu była.

Ale sugerowanie i nakłanianie do morderstwa jeszcze tu nie było grane....  :czerwona:

Proponuję się mocno zastanowić nad pisaniem takich rzeczy. Niezależnie czy to tylko "kozaczenie zza klawiatury", czy prawdziwa sugestia/groźba użycia noża w celu dokonania morderstwa lub uszkodzenia ciała. 

A czy ktoś tutaj coś sugeruje albo nakłania? Ja się tylko zastanawiam dlaczego nikt i nic tego czy tamatego :P

Mnie nie interesuje "to tamto". Piszesz "szykuj się" i dalej coś o "sprzedaniu kosy". 

Bierz odpowiedzialność za swoje słowa. 

• Upvote 1
  • Downvote 1

A Ty czytaj ze zrozumieniem, a nie siejesz panikę. Konto kolesia powinno wisieć od lutego, gdyż od tego czasu już głośno na forum, a on okrada kolejnych użytkowników. Niestety lepiej się poprzypierdzielać do użytkowników, niż zrobić coś w słusznej sprawie, prawda? 

Edited by Daroot
  • Upvote 2

Paniki nie sieję. Czytam uważnie. A o policji i wymianie informacji już pisałem - ale chyba to przeoczyłeś. 

Natomiast Twoje wypowiedzi o "kosach" podchodzą pod Art 190 Kodeksu Karnego o groźbach karalnych. Dlatego sugerowałem, że warto się zastanowić czasem co się pisze. Oszustwo to jedno, a samosądy to druga sprawa. 

Temat zamykam. Z pozostałymi moderatorami podejmiemy działania.

Szanowni,

dla Waszej informacji - ze względu na liczne zgłoszenia na oszukańcze działania, konto użytkownika Wieczorek ma zablokowaną możliwość umieszczania ogłoszeń oraz wysyłania wiadomości PW. Konto jest również poddane tzw. moderacji - czyli treści są poddawane weryfikacji przez moderatorów.

Jednocześnie policja zwróciła się z prośbą o przekazanie informacji na temat tego użytkownika. Ze względu na kontekst tego zapytania, temat trafił już bezpośrednio do  SIP. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...