Maciej Pawlaczyk Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Witam mam plan obrócić kolektor ssący w mojej turbo imprezie gc8 i zastanawiam się czy kolektor z fotki zmieści mi się pod maskę z przekładkami termicznymi jeżeli ma ktoś może luźny kolektor z gc8 i poświeciłby parę min żeby zobaczyć jaka jest max wysokość i jaka jest wysokość do przepustnicy będę bardzo wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.kupczak Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Wybacz ze nie na temat, ale co ma na celu obrocenie kolektora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 chodzi o skrócenie drogi powietrzu dolotowemu. lepsza reakcja na gaz i mniejsza turbodziura. http://www.full-race.com/articles/subaru-rotated-intake-manifold-install.php kilka aut z tego forum ma zastosowane takie rozwiązanie, może przypadkiem któryś z użytkowników tu zajrzy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts