Matiz Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 (edited) Hej nazwa tematu zeby troche "podburzyć" aktualnie jestem w trakcie zakrojonego na szeroką skale planowania wykonania repliki Borli UEL. Mam już rury, namierzyłem gdzie mi je wygną, zostaje kwestia YPIPE może o co chodzi, też na pocżątek pomyślałem ,żeby je sciąć pod kątem i pospawać jw: ale mimo mojej słabosci matematycznej coś mi sie wydaje ,że w jednym miejscu zawsze wyjdzie owal (wszystkie rury tej samej średnicy ,więc nie rozejdzie sie np. z 2.5" na 3") przy takim miejscu zgiecia też mi coś smierdzi: najlepszym dla mnie pod katem możliwości wykonania by było coś takiego: http://forum.britishv8.org/file.php?6,file=5402 ale tu mam jednak obawy o przepływy i inne siły których nie rozumiem czy w takiej puszcze nie wytworzy sie jakieś niekorzystne zjawisko falowe?niby moge w środku zostawić przedłużenie 2 rur ściętych pod katem jeżeli to by miało polepszyć przepływy jakieś pomysły, uwagi?będe wdzięcznyPozdrawiam Matiz Anyone? chyba bardziej niż kształt znaczenie ma pojemnosć układu (w tym wypadku elementu ypipe) także opcja ze ścietymi rurkami nic nie zmienia bo nie zmienia sie pojemność układu, dobrze kombinuje? Edited June 11, 2015 by Matiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts