Jump to content

MY04 H6 błąd P1026


gpopiel
 Share

Recommended Posts

Legacy MY04 H6. Od jakiegos czasu wyskakuje mi blad P1026, opisany jako VVL systems 1 performance. Dzieje sie najczesciej w przypadku kiedy przekrocze 3500obr podczas delikatnego przyspieszania, sporadycznie podczas bardzo gwaltownego wcisniecia pedalu gazu. Zamienilem stronami prawa/lewa 2 czujniki cisnienia oleju, 2 czujniki polozenia walkow rozrzadu oraz 4 elektrozawory olejowe majac nadzieje na wywolanie bledu P1028, czyli VVL systems 2 performance (drugiej strony silnika), jednak bezskutecznie.

Powyzej 3500tys obr silnik szarpie.

Jakies pomysly?

Dodam, ze jakis czas temu zmienilem olej na Motul 300V competition 15W50, moze jest za gęsty?

Edited by gpopiel
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hej, mam taki sam problem z tym błędem. Potrafi wyskoczyć tylko na zimnym silniku, gdy go bardzo mocno potraktuję. A po za tym, nic się nie dzieje. Po skasowaniu nie wywala mi go ponownie, chyba że znów zrobię to samo. Na rozgrzanym problem nie występuje. Jak uporał wśród się Z tym błędem to napisz.

Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...