jonasz Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Witam, przeszukałem forum, ale niewiele znalazłem. Poszukuje halogenów do imprezy gt MY99 (polift), które by dobrze świeciły i nie kosztowały majątku. Wybór padł na Wesemy. Czy ktoś mogłby doradzić które najlepiej kupić (rajdowe czy zwykłe przeciwmgłowe), jaki rozmiar wybrać, zeby to jakos wygladało i czy dużo jest roboty z montażem? Czytałem, że stare wersje Wesemów mają dwie śrubki do regulacji i są położone głębiej, tzn bardziej do środka i wewnątrz obrysu lampy - i te pasują niemal idealnie. Które w takim razie są stare, a które nowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Rajdowe Wesemy o średnicy 183mm pasują idealnie,tych ze śrubami regulacyjnymi położonymi głębiej na stronie producenta w ofercie nie ma,ale warto zadzwonić i spytać,ponoć jeszcze są dostępne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 również polecam rajdowe wesemy, ładnie wyglądają, pasują w zderzak, a przede wszystkim rewelacyjnie świecą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfik Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Bo rajdowe wesemy to lampy dalekosiężne a nie przeciwmgielne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 Dzieki bardzo za pomoc, zadzwoniłem, zapytałem i okazało, ze ten model został wycofany ze sprzedaży, ale jest jeszcze dostępny Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR7EMEK Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Mając przeciwmgielne w bug'u powiem tak... nie widzę racji ich bytu - bierz dalekosiężne Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 Mając przeciwmgielne w bug'u powiem tak... nie widzę racji ich bytu - bierz dalekosiężne Właśnie tak zrobię, zwłaszcza ze w porównaniu do OEM przeciwmgielnych Wesemy są za grosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Ja takie mam i daja dobrze ,jak chcesz juz doskonale kupic to tylko Hella Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 Całkiem doskonałych nie potrzebuje, a i cena Helli mnie troszke odstrasza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Dlatego zakladaj te WESEMY dobry produkt za niska cene 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Odkopię temat. Poszukuję halogenów dalekosiężnych do przedliftowego zderzaka i chciałbym się dowiedzieć, które konkretnie kupić żeby na pewno pasowały (jakiś symbol, czy cuś)? Wyczytałem wyżej, że jest starszy model, którego już niby nie produkują ale może będą mieć na stanie i jego symbol również chciałbym znać żeby w razie czego podpytać u producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diuk Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) https://forum.subaru.pl/index.php?/gallery/album/831-wesem-w-gt/ http://allegro.pl/halogeny-halogen-wesem-okragly-183x97-czarny-h3-i6657331753.html?reco_id=d14ca0b2-d7d3-11e6-a234-d89d675bbe78&ars_rule_id=201 jak widać z boku - halogeny w zasadzie się nie mieszczą w miejscu, ale na upartego da się je zamocować z tego co widzę, to też jest rozmiar 152mm http://allegro.pl/halogeny-halogen-wesem-okragly-152x81-czarny-h3-i5685169167.html?reco_id=12479aec-d7d4-11e6-9976-02ecaa0623b2&ars_rule_id=201 jakbym miał możliwość przetestowania to te też bym rozważał Edited January 11, 2017 by diuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Z tego co się rozeznałem, to po minimalnej rzeźbie pasować będą te ze strony producenta o symbolu RAJD2.46212 Czy może ktoś potwierdzić, że te halogeny ze zdjęcia to ta starsza wersja, która pasuje P&P? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts