dominikd Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 hej, w moim forku 2009, mialem standardowe radio, takie (tylko w wersji EU, bo takie mam auto): http://media.caranddriver.com/images/media/176039/2008-subaru-impreza-25i-sedan-radio-and-climate-controls-photo-184199-s-1280x782.jpg ale brakowalo mi w nim BT audio, wiec wymienilem na takie: http://image.motortrend.com/f/roadtests/sedans/1007_2011_subaru_impreza_wrx_drive/28503473/2011-subaru-impreza-wrx-radio.jpg i stracilem sterowanie z przyciskow z kierownicy wiem, ze zmienily sie same przyciski, inne byly w przypadku radio z BT. Pytanie, czy jak teraz przeloze same przyciski od tej "nowszej" wersji, to zacznie mi dzialac sterowanie, czy roznica jest w wiązce, w CAN...? z góry dzięki za informacje. pzdr, Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysiop Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Witam Mam podobny problem,firma,która zmieniała mi radio twierdzi,że da się to zrobić,ale wymaga trochę "rzeżbienia" i kosztuje niestety dodatkowo parę stów...Na razie więc odłożyłem temat na pózniej Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 a radio tez zmieniales na seryjne subaru? Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
aki001 Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 http://axxessinterfaces.com/index.php?main_page=page&id=7&zenid=d47c22d9e456626e9ccfa5d72b44f929 ? ale musisz sprawdzić czy zagada z OE radiem... zwykle to jest używane do wypuszczania sterowania z kierownicy do nieoryginalnych "radiuff" (mam, działa z Pioneerem, dziecinnie proste) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 hej, te rozwiazania firm 3-ich to ja znam, ale myslalem, ze przy ORI radiu nie bedzie potrzeby ich montowania. Co innego, jak bym wlasnie wkladal Alpine, Pioneer'a czy cokolwiek innego. No nic, moze sprobuje jeszcze z tymi nowszymi przyciskami od takiej wersji z BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 wczoraj sprobowalem podpiac przyciski z kierownicy ze sterowaniem zestawem BT. dzialaly mi wszystkie przyciski oprocz "mode". to jest wlasnie ten przycisk, ktory we wczesniejszej wersji przyciskow byl podzielony na pol (mode/mute). takze jest lepiej, ale nie do konca nie wiem czy na samym zwijaku nie ma roznicy w pinach, albo kablach Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysiop Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Tak,zamontowałem nowe radio z Forestera po 2008 r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 ja sie wczoraj troszke doksztalcilem w temacie generalnie wychodzi na to, ze byly 2 rodzaje zwijakow. roznily sie wlasnie obsluga tych dodatkowych guzikow do BT. takze teraz jakbym chcial to zrobic, to pewnie zmiana zwijaka, pytanie, czy przewody ida od radia do zwijaka, czy je tez musialbym dorobic. pzdr, D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts