peacemaker Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Witam Tak jak w temacie pytanie do znawcow. Jaka jest roznica miedzy szerokim a waskim kolnierzem w downpipe? Pytam poniewaz kupilem wrx z przelotowym wydechem i downpipe jest z waskim kolnierzem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirkdiggler Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Roznica jest w szerokosci. Dp z szerokim kołnierzem jest szerszy od tego wąskiego. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peacemaker Posted June 8, 2015 Author Share Posted June 8, 2015 Roznica jest w szerokosci. Dp z szerokim kołnierzem jest szerszy od tego wąskiego. to wiem tylko jak to ma sie do osiagow??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
svavo Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Roznica jest w szerokosci. Dp z szerokim kołnierzem jest szerszy od tego wąskiego. to wiem tylko jak to ma sie do osiagow??? Sam mam szeroki kołnierz i szukałem info, co to znaczy i z tego co pamiętam, to nie tworzy się "wąskie gardło" i zdaje się, że droga spalin jest bardziej optymalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Sam chętnie się dowiem Z tego co wiem to szeroki kołnierz zaleca się przy wymianie wydechu na przelotowy i remapie i na pewno ma to jakiś związek z przepływem spalin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 szeroki kolnierz to dobra rzecz ale jeszcze lepsza to przegroda miedzy wylotem spalin a klapka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peacemaker Posted June 8, 2015 Author Share Posted June 8, 2015 dobry film. brytol sporo rozjasnil sprawe. tylko skad taki downpipe wziac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 najprościej kupujesz z szerokim kołnierzem jedziesz do dobrego tłumikarza i ci dorabia przegrodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Jack Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 dobry film. brytol sporo rozjasnil sprawe. tylko skad taki downpipe wziac? Tzn co nam daje to że odblokujemy tą drugą przegrodę i zamontujemy ściankę która je na początku odseparuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Wasilewski Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Ja właśnie buduje sam cały wydech od turbo i tu pytanie jak zrobię bez przegrody to co się stanie ? Jaki to ma wpływ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 nie ma. wydechy z przegrodą widywałem tylko jak ktoś próbował screamer pipe'a zrobić, tak to nie ma sensu zabawa i prowadzenie dwóch oddzielnych rur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Wasilewski Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Aha no to normalnie zrobię gardziel bez tej przegrody Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts