marcintrooper Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Witam wszystkich. jestem tutaj Nowy. Mam taki problem. Posiadam subaru legacy w kombi 2000 rok. Od pewnego czasu zaczęłA mi delikatnie szumiec skrzynia. Jest to jednostajne nie zależnie od prędkości. Poza tym podczas jazdy do tylu skrzynia dziwnie głośno tak jakby jęczy. Oznaczenie skrzyni to j3-ty754xraab. Ktoś może się już z takims czymś spotkał?? Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Najczęściej huczą łożyska w tylnej części skrzyni (wałek zdawczy , wałek wiskozy, łożysko wiskozy). Operacja wymiany stosunkowo prosta , bo nie wymaga demontażu skrzyni a tylko jej tylnej części. Łożyska to koszt od 150- 200pln sztuka i jest ich 4 sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintrooper Posted June 5, 2015 Author Share Posted June 5, 2015 A jak można to zdiagnozować?? Albo czy znacie kogos z okolic wroclawia kto takie coś ogarnia?? Trochę mechanikuje ale na skrzyniach się nie znam:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebson Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Podjedz do Jacka, Yacoserwis Wrocław. Bez problemu ogarnie Ci tą skrzynie. Sam ten sam temat przedzedłem. Zaczęło się od łożyska oporowego a skończyło na wymianie łożyska w skrzyni biegów Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcintrooper Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 A mógłbyś mi mniej więcej przybliżyć koszt naprawy?? Dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Trzeba podnieść auto i ruszyć nim na podnośniku posłuchać skąd dochodzi szum. Jeśli masz walniete łożyska to będzie głośno. Koszt wymiany 3 od skrzyni i jednego w wiskozie to około 1200zl. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebson Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 A mógłbyś mi mniej więcej przybliżyć koszt naprawy?? Dzięki za odpowiedź Tak jak napisałem, robiłem z kolegą. Jacek pomógł mi z wałkami sprzęgłowymi. Z tego co mówił, to koszt koło 900zł plus łożysko ok 160zł. Podjedź do niego, bardzo w porządku człowiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts