Jump to content

Radio i jego podświetlenie

santiag83

Recommended Posts

Witam!

Posiadam radio:

ec68710ed65a8854med.jpg

Ale jego funkcja bright trochę dziwnie działa. Przy wyłączonych światłach wyświetlacz świeci jasno, a przyciski nie są podświetlone. Natomiast włączając światła wyświetlacz ściemnia się, a przyciski są podświetlone. Ma to sens przy używaniu świateł tylko w nocy. Przy jeździe na światłach w dzień wyświetlacz jest mało czytelny.

Chciałbym aby funkcja bright działała tak:

-włączona: wyświetlacz świeci jasno, przyciski podświetlone;

-wyłączona: wyświetlacz przyciemniony, przyciski niepodświetlone (ew. podświetlone).

Czy to jest możliwe???

Jak funkcja bright działa w waszych radiach Kenwood???

Guest splawikx

Sprawdze dzisiaj to Ci napisze, ale producenci radia pewnie nie przewidzieli ze w Polsce w dzien na swiatlach trzeba jezdzic :)

...masz regulację intensywności podświetlenia zestawu wskaźników? Na nim pomiędzy 0 a 1 jest funkcja day/night. U mnie w Kenwood jest jeszcze opcja ustawienia w menu. Ale najprościej będzie sprawdzić na regulacji intensywności podświetlenia wskaźników...

Przy wlaczonych swiatlach nacisnij, i przytrzymaj nacisnieta galke regulacji glosnosci az wyswietlacz sie rozjasni (3-5sekund).

Działa, ale tylko jednorazowo :/ Po wyłączeniu świateł i włączeniu historia się powtarza.

...masz regulację intensywności podświetlenia zestawu wskaźników? Na nim pomiędzy 0 a 1 jest funkcja day/night. U mnie w Kenwood jest jeszcze opcja ustawienia w menu. Ale najprościej będzie sprawdzić na regulacji intensywności podświetlenia wskaźników...

Jest taka regulacja w przełączniku kierunkowskazów - bright - ale nie obejmuje radia.

A jeszcze jedno pytanie: czy funkcja bright w dźwigni kierunkowskazów powinna działać również na zegary (w chwili obecnej ściemnia/rozjaśnia się tylko wyświetlacz temperatury, wyświetlacz przebiegu i zegarek).

Edited by santiag83

Guest splawikx

Z tego co wiem, to chyba jest tak jak piszesz :) ... ja tej funkcji użyłem raz jakieś 1,6 roku temu i szczerze nie pamiętam, ale chyba tylko na te wyświetlacze działa.

• 1 year later...

1. Czy takie radyjko pasuje do Imprezy 2.0 R rocznik 2005 (chodzi mi o kostki z tyłu, a w tej chwili mam zamontowane "wąskie").

Tak

2. Czy odtwarza ono MP3?

Moim zdaniem nie.

Spróbuję sterować funkcją bright z dźwigni kierunkowskazów a nie ze świateł.

Tylko powiedzcie mi jak wyjąć to radio?? :)

Trzeba wyciągnąć srebrny środkowy plastik - delikatnie podważyć pod uchwytem na kubek i tak w 4 miejscach potem. Jak zdejmiesz to zobaczysz 4 wkręty na których trzyma się radyjko - odkręcasz i gotowe  :)

Dziękuję za odpowiedzi :)

Wpadnij zobaczyć jak chcesz co i jak z tym radyjkiem. Gra lepiej niż fabryczne w OBK 2004  :)

• 2 years later...