santiag83 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Witam! Posiadam radio: Ale jego funkcja bright trochę dziwnie działa. Przy wyłączonych światłach wyświetlacz świeci jasno, a przyciski nie są podświetlone. Natomiast włączając światła wyświetlacz ściemnia się, a przyciski są podświetlone. Ma to sens przy używaniu świateł tylko w nocy. Przy jeździe na światłach w dzień wyświetlacz jest mało czytelny. Chciałbym aby funkcja bright działała tak: -włączona: wyświetlacz świeci jasno, przyciski podświetlone; -wyłączona: wyświetlacz przyciemniony, przyciski niepodświetlone (ew. podświetlone). Czy to jest możliwe??? Jak funkcja bright działa w waszych radiach Kenwood??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest splawikx Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Sprawdze dzisiaj to Ci napisze, ale producenci radia pewnie nie przewidzieli ze w Polsce w dzien na swiatlach trzeba jezdzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
baca Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 ...masz regulację intensywności podświetlenia zestawu wskaźników? Na nim pomiędzy 0 a 1 jest funkcja day/night. U mnie w Kenwood jest jeszcze opcja ustawienia w menu. Ale najprościej będzie sprawdzić na regulacji intensywności podświetlenia wskaźników... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Przy wlaczonych swiatlach nacisnij, i przytrzymaj nacisnieta galke regulacji glosnosci az wyswietlacz sie rozjasni (3-5sekund). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest splawikx Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Dzieki za info, tez sprawdze z ciekaowsci Link to comment Share on other sites More sharing options...
santiag83 Posted June 3, 2015 Author Share Posted June 3, 2015 (edited) Przy wlaczonych swiatlach nacisnij, i przytrzymaj nacisnieta galke regulacji glosnosci az wyswietlacz sie rozjasni (3-5sekund). Działa, ale tylko jednorazowo :/ Po wyłączeniu świateł i włączeniu historia się powtarza. ...masz regulację intensywności podświetlenia zestawu wskaźników? Na nim pomiędzy 0 a 1 jest funkcja day/night. U mnie w Kenwood jest jeszcze opcja ustawienia w menu. Ale najprościej będzie sprawdzić na regulacji intensywności podświetlenia wskaźników... Jest taka regulacja w przełączniku kierunkowskazów - bright - ale nie obejmuje radia. A jeszcze jedno pytanie: czy funkcja bright w dźwigni kierunkowskazów powinna działać również na zegary (w chwili obecnej ściemnia/rozjaśnia się tylko wyświetlacz temperatury, wyświetlacz przebiegu i zegarek). Edited June 3, 2015 by santiag83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest splawikx Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Z tego co wiem, to chyba jest tak jak piszesz ... ja tej funkcji użyłem raz jakieś 1,6 roku temu i szczerze nie pamiętam, ale chyba tylko na te wyświetlacze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santiag83 Posted June 4, 2015 Author Share Posted June 4, 2015 Spróbuję sterować funkcją bright z dźwigni kierunkowskazów a nie ze świateł. Tylko powiedzcie mi jak wyjąć to radio?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Niedzielski Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Trochę odkopię temat. Mam dwa pytania dotyczące radia ze zdjęcia. 1. Czy takie radyjko pasuje do Imprezy 2.0 R rocznik 2005 (chodzi mi o kostki z tyłu, a w tej chwili mam zamontowane "wąskie"). 2. Czy odtwarza ono MP3? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 1. Czy takie radyjko pasuje do Imprezy 2.0 R rocznik 2005 (chodzi mi o kostki z tyłu, a w tej chwili mam zamontowane "wąskie"). Tak 2. Czy odtwarza ono MP3? Moim zdaniem nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Na 100% nie odtwarza MP3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Niedzielski Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Dziękuję za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Spróbuję sterować funkcją bright z dźwigni kierunkowskazów a nie ze świateł. Tylko powiedzcie mi jak wyjąć to radio?? Trzeba wyciągnąć srebrny środkowy plastik - delikatnie podważyć pod uchwytem na kubek i tak w 4 miejscach potem. Jak zdejmiesz to zobaczysz 4 wkręty na których trzyma się radyjko - odkręcasz i gotowe Dziękuję za odpowiedzi Wpadnij zobaczyć jak chcesz co i jak z tym radyjkiem. Gra lepiej niż fabryczne w OBK 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_scooby_ Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Zmieniał może ktoś podświetlenie tego radia na kolor czerwony? Kusi mnie aby zmienić podświetlenie na czerwone smd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts