seba553 Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Michau gdzie robiłeś tą małą tablicę ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielik Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Piękny bandyta:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 Fotki beda jak ogarne jeszcze kilka rzeczy i bedzie ladna pogoda Te male tablice zamowilem w katowicach niedaleko salonu Ferrari 35zl/szt Jesli chodzi o wpis modelu w dowodzie to troche racji jest w tym ze patrzą co wypisał diagnosta ale i tak zalezy to w większej mierze od urzędniczki w WK bo gdy zwróciłem jej uwage żeby nie zapomniała o pełnej nazwie modelu to zerknęła rowniez w dowód V5C Link to comment Share on other sites More sharing options...
karloszka Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Auto blacharsko naprawione i co wazne w koncu zarejestrowane Czyżby jedyny taki dowód rejestracyjny w PL? :wub: :wub: :wub: super Fotki beda jak ogarne jeszcze kilka rzeczy i bedzie ladna pogoda Daj fotki daaaaaaaaaaaaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
irektob Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Jesli chodzi o wpis modelu w dowodzie to troche racji jest w tym ze patrzą co wypisał diagnosta ale i tak zalezy to w większej mierze od urzędniczki w WK bo gdy zwróciłem jej uwage żeby nie zapomniała o pełnej nazwie modelu to zerknęła rowniez w dowód V5C właśnie mniej więcej o to mi chodziło......a nie że diagnosta wpisuje co się chce! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 Przygotowania do wiosny -tarcze DBA -klocki Hawk -nakrętki D1 Spec -opony Bridgestone Potenza RE002 w org rozm. 235/40/18 Uszczelki wydechu, kilka nowych śrub itp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 i foty, wiecej fot Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) Bridgestone Potenza RE002 przymierzam się również do wymiany opon, zastanawiałem się nad RE070. Cena zbliżona. Czym się kierowałeś wybierając RE002? Edited February 16, 2017 by vtec Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrupa Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Grubo :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 (edited) Bridgestone Potenza RE002przymierzam się również do wymiany opon, zastanawiałem się nad RE070. Cena zbliżona. Czym się kierowałeś wybierając RE002?Podoba mi sie ten bierznik przy mojej jeździe to raczej bez znaczenia jest model opony gdyz wiekszosc nowych opon z górnej półki klei podobnie Edited February 16, 2017 by MihauSTI Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 takiej odpowiedzi nie spodziewałbym się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinvvv Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 opony w kuchni to jest to żona nie goni ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 takiej odpowiedzi nie spodziewałbym się No Ja ci niestety nie pomogę, jeśli szukasz odpowiedzi ktore opony lepsze czy RE070 czy RE002 czy tez inne to musisz pytać tych ktorzy nie jeden komplet zjechali i widzą różnice Ja niestety nie jestem az tak dobrym kierowcą i dla mnie roznica w prowadzeniu byla by raczej znikoma opony w kuchni to jest to żona nie goni ? Goni goni ale niema narazie wyboru bo garaz zajęty i do weekendu musi wytrzymac choć z drugiej strony dla mnie lepszy taki dekor niz jakies kwiatki ;P szkoda że one tego nigdy nie zrozumieją Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack7606 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 jakiej wielkości robiłeś tablicę - italy czy swiss ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 mały update, (spód auta narazie tył) został rozebrany blacha wypiaskowana i zakonserwowana bardzo dobrą chemią. wszystko co zostało zdemontowane poleciało do piaskowania, szkiełkowania i malowanie proszkowe. po wypiaskowaniu spodu zostało zrobione: - podkład epoksydowy TROTON - masa zabezpieczająca Valvoline Tectyl Grey (1 cienka warstwa) - poprawa łączeń, zabezpieczenie szczelin, ogóla poprawa fabryki środkami INNOTEC (żółty) - zakrycie żółtego koloru znowu szarym Tectylem ( 2 cienka warstwa) - profile zamkniete zabezpieczone Valvoline ML 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirkdiggler Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Dobra robota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Elegancko Będzie na lata. Róż Ci fajny wyszedł, chyba udało się ten typowo "subarowy" uzyskać? Widzę że Prodrive w zawieszeniu nie tylko amory i sprężyny zmienił Jaka grubość tego Eibach-a? Ciekawe czy przedni stab też nieseryjny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted March 23, 2017 Author Share Posted March 23, 2017 Z palety RAL ten kolor mial być brany pod uwage jako 3 z kolei, koniec końców jednak dobrze, że w hurtowni nie mieli tych 2 co były w pierwszej kolejności. jednak lakier proszkowy w rzeczywistości troche odbiega od wzorników. Czy przedni stab też jest inny dowiem sie jak tam dojade z robotą a niewiem czym sie dokladnie różni od oryginalnego bo grubość chyba ta sama 22mm może jest z innego materiału? Niewiem. W zawieszeniu wyglada to więc tak: Prodrive/Eibach sprężyny i staby (chyba oba;) ) Prodrive/Bilstein amory Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted October 1, 2017 Author Share Posted October 1, 2017 (edited) odgrzeje kotleta bo już jakiś czas auto jeździ a tu cisza. w skrócie: -wszystkie śruby po galwanizacji i ocynku -elementy podwozia wypiaskowane i pomalowane proszkowo -tylny dyfer wypiaskowany pomalowany, nowe podpory łożysk, nowe uszczelki,nowy olej motul gear 75w140 -amortyzatory oryginalne przód bilstein prodrive nówki (biały kruk), tylne po regeneracji piaskowanie, malowanie, nowe naklejki itp -felgi prodrive po kompleksowej regeneracji, proste wypiaskowane, pomalowane proszkowo w oryginalny kolor + nowe opony Bridgestone -aluminiowe wahacze poprzeczne dostały nowe tuleje i zostały wyszkiełkowane -nowe tarcze DBA T2 -nowe klocki Hawk -nowe łączniki stabilizatorów -nowe przewody hamulcowe i kilka fotek z dzisiaj, po myciu i woskowaniu Edited October 1, 2017 by MihauSTI 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz22 Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Super ze go naprawiłes, szkoda po takiej stluczce bylo by go rozkrasc... odnowa podwozia pierwsza klasa, ładnie sie prezentuje na autku. Zycze aby STI nie spotkalo wiecej takich debili na drogach, bezawaryjnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Pięknie się prezentuje Kawał dobrej roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 nie próżnujesz i nie szczędzisz w środkach perfect performance Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herostrates Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Piękna renowacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinvvv Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Chyba rzadko wyjeżdża z garażu bo jeszcze Cię nie spotkałem a mieszkamy niedaleko Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Najladniejszy hawk jaki wyszedl. Do garazu I pielegnowac dla pokolen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts