Tommo Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Zapraszam do obejrzenia auta na żywo bo zdjecia tego nie oddają. Powiem tak; gdy szukalem i wybierałem miedzy 22b a RB320 z gory wiedzialem ze jesli wybiorę rb siatex zostanie ściągnięty, wszystko sie zmieniło w momencie kiedy zobaczyłem RB na zywo, to nie jest siatex a bardzo ladne i wysokiej jakości plecione (moze ręcznie?) aluminium. Zmienisz zdanie jesli zobaczysz auto na żywo tak jak ja zmieniłem uwierz mi Pozdro Jeżeli tak mówisz...rozumiem i przyjmuję do wiadomości Link to comment Share on other sites More sharing options...
garner Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Jest przepiękna - gratulacje, ta siatka nie przeszkadza mi tak bardzo chyba dlatego, że te w grillu również są identyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigsasza Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 Przepiękna sztuka, możesz ją już rejestrować w PL, ja moją rhd już zarejestrowałem. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 19, 2015 Author Share Posted August 19, 2015 Dzieki, zgadza sie ale najpierw wybieram sie do zielonej góry do jednego z najlepszych ekspertów w PL gdyz chce miec auto zarejestrowane jako kolekcjonerskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
payoss Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 just WOW ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzej007 Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Dzieki, zgadza sie ale najpierw wybieram sie do zielonej góry do jednego z najlepszych ekspertów w PL gdyz chce miec auto zarejestrowane jako kolekcjonerskie a gdzie będzie zarejestrowane jako kolekcjonerskie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 21, 2015 Author Share Posted August 21, 2015 W Będzinie, do Zielonej Góry bede jechal do eksperta który wyda taką opinie, już jestem po rozmowie telefonicznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigsasza Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 (edited) To chyba zdecydowanie łatwiej zarejestrować jako zwykłe rhd, tym bardziej, że masz długi VIN (nawet o odstępstwo nie trzeba pisać), ale oczywiście decyzja należy do właściciela. Mi osobiście siatka w tej wersji się podoba i wg mnie musi zostać bo jest ori, ale gusta są różne Edited August 22, 2015 by bigsasza Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 23, 2015 Author Share Posted August 23, 2015 Bedzie zarejestrowany "normalnie" bo nie jest to auto zabytkowe tylko kolekcjonerskie a plusem takiego papierka jest brak opłaty akcyzy ktora w tym wypadku wynosi ponad 18% dla aut kolekcjonerskich i zabytkowych jest 0% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Możesz już zarejestrować anglika w Polsce . Jeśli masz już lampy przerobione przednie , licznik w milach i km , światło przeciwmgielne z lewej strony i w dowodzie rej. w pozycji " J " oznaczenie " M1 " - ( samochód osobowy do przwozu max.8 osób ) to możesz spokojnie jechać na przegląd i do komunikacji , Nie musisz mieć tłumaczeń . POWODZENIA ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikon Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Genialna - absolutnie!!! Wielkie gratulacje! Będzin - toż to rzut kamieniem od Sosnowca Jakby co jestem chętny na oględziny. Bywam w moim mieście dość często choć teraz mieszkam na co dzień kilkadziesiąt kilometrów od tego miasta. Tak czy inaczej Twoja Impreza urywa dupiszcze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 26, 2015 Author Share Posted August 26, 2015 Dzieki jak bedziesz w sosnowcu to zapraszam Do rejestracji wszystko mam po za tylnym lewym światłem przeciwmglowym no i jak wspomniałem wyżej ekspertyzą auta kolekcjonerskiego co ma spory wpływ na dalsze koszty związane z rejestracja (akcyza) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Mam prośbę , czy mogłbyś mi napisać jaki masz kluczyk do auta . Ja mam także anglika 2005 r GD i posiadam kluczyk z jednym przyciskiem . Jak otworzę auto i w krótkim czasie odpalę to jest o.k , jeśli po jakieś chwili to muszę po włączeniu zapłonu nacisnąć przycisk pilota uruxhamiam silnik . Wszystko jest o.k . tylko w serwisie mówią że nie widzieli jeszcze takiego wynalazku . Myślę że mam wszystko oryginalne . dorobił mi serwis nowy kluczyk i nie działają przyciski - wszystko wg Vin ale przysłali dwuprzyciskowy . Ciekawe jaki jest u Ciebie kluczyk - wiem że masz nowszy model - ale tak z ciekawości . A może wiesz jak zaprogramować pilota do istniejącego już alarmu ? Wiecej piszę na ten temat na forum " programowanie nowego pilota " . DZIĘKI I PODZRO ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikon Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 dzięki wielkie za zaproszenie i nie chcę być nachalny ale pewnie skorzystam ;-) póki co życzę powodzenia w dalszym załatwianiu wszystkich formalności Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 27, 2015 Author Share Posted August 27, 2015 Spoko żaden problem Tomekwrx dokladnie mam taki sam alarm w swoim RB to jest bodajże Clifford II badz Toad i są to alarmy montowane seryjnie w subarach w UK one współpracują z immobilizerem, dodatkowo ja mam jeszcze ukrytą klawiaturę numeryczną w razie gdyby np bateria w kluczyku przestała działać lub guzik sie popsuł itp, wpisujesz wtedy pin na klawiaturze i odpalasz Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
radnor Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Taka mała poprawka, w UK zarejestrowanych jest 270 + co tam wyjechało za granicę. Czyli ludzie o nie dbają. https://www.howmanyleft.co.uk/vehicle/subaru_impreza_rb320 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 Z tego linku wynika ze zarejestrowanych w UK jest 238 sztuk a 32 z niewiadomych przyczyn jest wyrejestrowanych. Sorn tzn ze właściciel zgłosił ze nie bedzie płacił Tax-u i auto nie ma prawa stac na drodze, pewnie niektóre z tych 32 są rozbite inne trzymane w garazu pod kocem, kto wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Dzięki MihauSTI za odpowież - jesteś SUPER GOŚĆ ! Mam także taką klawiaturkę pod klapką bezpieczników - fajnie , teraz wiem po co ona . A autko masz piękne , coś moim stylu - bardzo gustowne i mocno zadbane . DZIĘKI I POWODZENIA ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 Dzieki i Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki_wrx_prodrive Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Spoko żaden problem Tomekwrx dokladnie mam taki sam alarm w swoim RB to jest bodajże Clifford II badz Toad i są to alarmy montowane seryjnie w subarach w UK one współpracują z immobilizerem, dodatkowo ja mam jeszcze ukrytą klawiaturę numeryczną w razie gdyby np bateria w kluczyku przestała działać lub guzik sie popsuł itp, wpisujesz wtedy pin na klawiaturze i odpalasz Pozdro Piekna sztuka pogratulowac . Apropo pinu i klawiatury to ja tez to mam w swojej WRX PPP ale nie mam pinu albo przeoczylem w papierach bo auto mam dopiero od 2 tygodni czy u ciebie to wyglada tak jak na fotce u mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu91 Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Spoko żaden problem Tomekwrx dokladnie mam taki sam alarm w swoim RB to jest bodajże Clifford II badz Toad i są to alarmy montowane seryjnie w subarach w UK one współpracują z immobilizerem, dodatkowo ja mam jeszcze ukrytą klawiaturę numeryczną w razie gdyby np bateria w kluczyku przestała działać lub guzik sie popsuł itp, wpisujesz wtedy pin na klawiaturze i odpalasz Pozdro Piekna sztuka pogratulowac . Apropo pinu i klawiatury to ja tez to mam w swojej WRX PPP ale nie mam pinu albo przeoczylem w papierach bo auto mam dopiero od 2 tygodni czy u ciebie to wyglada tak jak na fotce u mnie? Przyjaciel w wrx blob UK też to ma i dokładnie tak samo zamontowane przeszukaj papiery dokładnie U niego był jeszcze breloczek z kodem przy kluczyku Anglicy mają wyobraźnię Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted August 29, 2015 Author Share Posted August 29, 2015 U mnie to wygląda bardzo podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki_wrx_prodrive Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 (edited) Przyjaciel w wrx blob UK też to ma i dokładnie tak samo zamontowane przeszukaj papiery dokładnie znalazłem pin naklejka o wymiarach 2><3cm była z papierami od alarmu U mnie to wygląda bardzo podobnie różni się tylko tym ze ty masz wypukle przyciski a u mnie na dotyk Edited August 30, 2015 by Luki_wrx_prodrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwrx Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 Do tej klawiaturki potrzebny jest PIN alarmu czy samochodu ? Samochodu mam ( 4 cyfrowy ) - ale to chyba nie to ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadowaty Posted September 1, 2015 Share Posted September 1, 2015 @@MihauSTI, to Ty jesteś właścicielem tej piękności. Widziałem Cię na Japfest, dobrze myślę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts