MihauSTI Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Witam Jako że moje auto raczej nie nadaje się do działu "Jade nielegala" ze względu na brak perspektyw jego modyfikacji, gdyż planuje zostać maksymalnie w oryginale jak to tylko możliwe to wrzucam temat tutaj. Troche o aucie; jest to chyba jedna z najbardziej limitowanych edycji jaką wydało Subaru tylko 320 sztuk z tego co mi wiadomo obecnie zarejestrowanych jest ok 264. 320 sztuk to mniej niz innych limitowanych wersji takich jak np; P1,Sti RA WRC ltd,WR1,Colin 555,s202,s203,s204,spec D,spec C type RA-R, i legendarne 22B. Auto wydane i modyfikowane przez firme PRODRIVE po śmierci Richarda Burnsa na uczczenie wywalczonego przez niego tytułu MŚ w WRC w 2001r. Mało pamietany kierowca a jednak warto przypomniej klasyfikacje generalną i liste kierowców z jakimi wtedy rywalizował bo w mojej prywatnej opini ten tytuł MŚ WRC jest bardziej cenny niż kilka tytułów razem wziętych wywalczonych przez kierowców w późniejszych bezbarwnych sezonach. kilka fotek: linki do artykułów w polskiej prasie na temat tego modelu: http://moto.wp.pl/kat,123,title,Ku-pamieci-mistrza-Subaru-Impreza-WRX-STI-RB320,wid,8629181,wiadomosc.html?ticaid=114f94 http://www.rajdy.v10.pl/Ostatni,egzemplarz,RB320,sprzedany,za,40000,2150.html 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Piękne auto. Dobrze, że powstał ten dział i znajdują się takie perły tutaj. Do nielegala też się nadawało choćby za fajerę po innej stronie ;-) Za x lat będzie jeszcze droższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiuss Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Piękne auto, świetny pakiet Hawk bardzo świeżo wyglada - spokojnie by mógł być do dzisiaj sprzedawany w salonach Link to comment Share on other sites More sharing options...
suselek17 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Mega , dbać, myć i pielęgnowac Nic nie modzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 dzieki Panowie tak właśnie robie, myje pielęgnuje i RB stoi w garażu, wyjeżdżam w ciepłe suche weekendy, do jazdy na co dzien mam inne auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz22 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Piękna limitowana STI, wygląda jak nowa gratulejszyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Piękna sztuka Widziałem na żywo kilka sztuk RB320 na 30 rocznicy Prodrive'u w zeszłym roku i na prawdę robią wrażenie.Tutaj dwie fotki z mojej galerii z tego eventu które uwzględniają RB'ki: P.S. Autko zarejestrowane w Polsce czy w UK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Świetne fotki aktualnie zarejestrowany w UK ale jezdze nim w PL i przygotowuje sie do rejestracji tyle co sciaglem lampy i niewiem czy je przerabiać z UK na EU czy szukac nowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Z tego, co wiem, w lampach z hawka wystarczy odwrócić przesłonę na drugą stronę. Przerabiałem temat u siebie, bo bałem się że mam lampy z anglika (na szczęście okazało się, że są EU) Rejestrujesz bez przekładania kierownicy, tak? A tak z ciekawości (mieszkam na stałe w UK ale Imprezę mam zarejestrowaną w Polsce) - ile płacisz za insurance na RB320 w UK? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Najtaniej mi wyszlo w Tesco 74£/ miesiac Tak bede rejestrował z kiera RHD o ile wejdzie nowa ustawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Mi niestety wszędzie odmawiają ubezpieczenia Imprezy w UK Młody wiek kierowcy (24l) i szybki samochód niestety odstrasza ubezpieczalnie. Z tego, co wiem nowa ustawa miała obowiązywać od 29-go maja (http://www.topgear.com.pl/aktualnosci/rejestracja-anglikow-w-polsce-juz-mozliwa-jakie-auta-bedziemy-importowac/4wer2k) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Zerknij na stronkę driftworks.co.uk wejdz na forum i poszukaj tematu O Insurance byl tam temat cos o Insurance for young driver czy cos takiego moze znajdziesz cos dla siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmarcin Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 @MihauSTI, gratulacje - mega auto :-) i fotki, wiecej fotek poprosimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba553 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Super auto, chyba pierwszy Rb320 na forum gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriskristoffers Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Jest możliwość zbudowania czegoś takiego w skali 1:24 - miałem w planie ale jakoś nie wypaliło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 No wreszcie ją pokazałeś, bo jest po prostu boska Furę widziałem i macałem, wykręca suty Warto dodać, że jest to jedno z bogatszych RB320 bo z opcjonalną dedykowaną skórą i navi. Część tej serii ma zwykły niebieski środek. Tutaj wnętrze urywa dupę. Jak nie Subaru Reszta pakietu tej wersji jest tak dobrana do siebie idealnie, że nie sposób sobie wyobrazić jakiejkolwiek dodatkowej modyfikacji wizualnej, żeby cokolwiek polepszyć. To autko to "nic dodać, nic ująć", tylko podziwiać Najładniejsza new age ever Jeden z dwójki (jeszcze jest spec C) z którymi mógłbym zdradzić GC8 P.S. Bardzo dobrze że wspomniałeś o Burnsie i sezonie 2001. Klasyfikacja końcowa z tymi wszystkimi kierownikami zrywa czapkę z głowy ilekroć na nią patrzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 Dzięki Bartek Co prawda zadnych modyfikacji niemam w planach po za BOVem i tym co juz zrobilem czyli przy przerabianiu przednich lamp z UK na EU pomalowałem środek na czarno i wygląda to tak jak ba foto; Ps.xenony dzieki kilku forumowiczom przerobione poprawnie, bylem na stacji diagnostycznej je ustawic i wszystko gra czekam na zmiane przepisów by wrzucic PL tablice Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Lampy przerobione przekladajac przeslone na druga stronę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 Lampy przerobione przekladajac przeslone na druga stronę?Dokladnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Beigarth Banaś Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Najładniejsza Impreza ever! MEGA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 (edited) Czytając komentarze sam już nie wiem, może mam spaczony gust, ale ta siatka na zderzaku i grillu wygląda słabo Dla mnie nie do zaakceptowania i bardziej przypomina twórczość amatora tuningu niż profesjonalną firmę. Osobiście wolę przód JDM s204 Zaznaczam to jest moja osobista opinia a tak naprawdę najważniejsze, żeby Tobie się podobał. Edited July 3, 2015 by Tommo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gru6y Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 Wow, ale piękna O_O Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted July 4, 2015 Author Share Posted July 4, 2015 Zapraszam do obejrzenia auta na żywo bo zdjecia tego nie oddają. Powiem tak; gdy szukalem i wybierałem miedzy 22b a RB320 z gory wiedzialem ze jesli wybiorę rb siatex zostanie ściągnięty, wszystko sie zmieniło w momencie kiedy zobaczyłem RB na zywo, to nie jest siatex a bardzo ladne i wysokiej jakości plecione (moze ręcznie?) aluminium. Zmienisz zdanie jesli zobaczysz auto na żywo tak jak ja zmieniłem uwierz mi Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztov Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Zapraszam do obejrzenia auta na żywo bo zdjecia tego nie oddają. Mihau, w której części Polski jesteś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted July 5, 2015 Author Share Posted July 5, 2015 Jestem z Górnego śląska a konkretnie z Będzina a dzis do poludnia mozna auto obejrzec w ustroniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts