Jump to content

Subwoofer aktywny pod siedzenie czy warto?

Lopez

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytanie czy warto zamontować taki subwoofer aktywny pod fotel kierowcy lub pasażera?

Chodzi mi o ten sprzęt: http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-pod-siedzenie-kicx-aln-201sa-i5402994335.html

Montowałaś już ktoś, warto czy nie warto, jak to gra?  :P

Powiem jeszcze, że w bagażniku nie mam miejsca na zwykłą "tubę".

Fabryczne audio nie zachwyca wymieniłem już radio na JVC 2DIN 4x50W i chciałbym jeszcze coś zrobić bo jednak jak się zrobi głośno to nie daje rady a głośników nie chciałbym ruszać. Auto to Impreza GD 2007 rok.

Z góry dzięki za odpowiedź  ;)

Najlepszy efekt dało by wygłuszenie drzwi, ale wiadomo to już sporo pracy i większe koszta a ty nie chcesz tego ruszać.

Gdy miałem hopla na punkcie muzyki w samochodzie to również chciałem takie coś o czym piszesz pod siedzenie, ale odradzano mi ponieważ to nie zagra basem, bardziej tupie niż gra, ale warto spróbować może ten z aukcji zrobi robotę.

Polecany subwoofer pod siedzenie który zagra to: LANZAR VCTBS8

Zależy co chcesz uzyskać. Dodatkowy subwoofer nie poprawi jakości dźwięki, a jedynie podbije(być może w lepszej jakości) pasmo niskich częstotliwości. Poza tym subwoofer z tak małą obudową i głośnikiem 8" raczej nie zagra głębokim basem. To tak jak byś kupił głośnik, i położył sobie pod siedzeniem. Obawiam się, ze  kupno tego subwoofera może okazać się wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Ale jeśli zdecydujesz się kupić, to zdaj relacje, sam jestem ciekaw jak to gra  :) Ja jednak na twoim miejscu zaczął bym jednak od wymiany seryjnych głośników basowych na alphardy, albo dibeisi. Jak by nie patrzeć, oryginalne mają już 8 lat grania za sobą. Tym bardziej, że masz naprawdę solidne radio, a bez odpowiedniej jakości głośników, nawet najlepsze radio nie zagra dobrze.

Edited by quba_vip

Guest splawikx

Ja tam wole słuchać wydechu i silnika

Dokładnie to samo chciałem napisać :) ... muza w Imprezie? - nieee

Zależy co chcesz uzyskać. Dodatkowy subwoofer nie poprawi jakości dźwięki, a jedynie podbije(być może w lepszej jakości) pasmo niskich częstotliwości. Poza tym subwoofer z tak małą obudową i głośnikiem 8" raczej nie zagra głębokim basem. To tak jak byś kupił głośnik, i położył sobie pod siedzeniem. Obawiam się, ze  kupno tego subwoofera może okazać się wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Ale jeśli zdecydujesz się kupić, to zdaj relacje, sam jestem ciekaw jak to gra  :) Ja jednak na twoim miejscu zaczął bym jednak od wymiany seryjnych głośników basowych na alphardy, albo dibeisi. Jak by nie patrzeć, oryginalne mają już 8 lat grania za sobą. Tym bardziej, że masz naprawdę solidne radio, a bez odpowiedniej jakości głośników, nawet najlepsze radio nie zagra dobrze.

Cytuje : " alphardy, albo dibeisi "

Bez obrazy, ale zdajesz sobie sprawę, jaka to jest półka cenowa, a za razem jakość ?

Nie polecaj, Nikomu tego Shit"u.

Przesyłka, droższa od sprzętu :biglol:

Bez obrazy, ale zdajesz sobie sprawę, jaka to jest półka cenowa, a za razem jakość ?

Nie polecaj, Nikomu tego Shit"u.

Przesyłka, droższa od sprzętu :biglol:

Oczywiście, że zdaję sobie sprawę. 

Jednak patrz 1 post, do dyspozycji było 300-400 zł. 

Czyli ok 100 na głośnik, a w tej cenie nic lepszego nie ma... (Może polskie STX, ale wątpię)

Założyciel tematu chciał kupić subwoofer aktywny za 350 zł.

Widzę, że mam do czynienia z kimś kto się zna.

Wiec musisz się zemną zgodzić, że wymiana głośników nawet na np. alphardy da lepszy efekt niż kupno tego właśnie subwoofera :)

Edited by quba_vip

• 6 months later...

Mam coś takiego na seryjnym wyposażeniu w Imprezie GD MY06. Dupy nie urywa, ale bas jest zdecydowanie przyjemniejszy niż normalnie. Dodatkowo dochodzi kwestia ,że nie bardzo wiem jakiej jakości jest ten oryginalny subwoofer ;)