koszykbb Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Czy stabilizator z STI mogę wypiaskować i pomalowac proszkowo?Mój jest mocno pordzewiały i trzeba by o niego zadbać żeby ładnie wyglądał tylko obawiam się, że może stracić swoje właściwości po wstawieniu do pieca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Ja swoje staby lakierowałem proszkowo i nic im się nie stało. Co więcej proszek okazał się bardzo wytrzymały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zubru Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Wszystko gra tez tak robiłem tylko zeby uniknąć mocnych wrzerow na stabie lepiej jest wyszkielkowac niż piaskowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Jeśli nie chcesz malować w piecu proszkowo. Po szkiełkowaniu możesz pomalować staba podkładem epoksydowym dwuskładnikowym antyosmozowym do jachtów pod linię wodną. Polecam produkty firmy Nautix ewentualnie, 3M i Hempel. Na Pewno się nie zawiedziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Szczotka metalowa + wiertarka a na koniec hammerit Link to comment Share on other sites More sharing options...
zubru Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 również farba chlorokauczkowa jest dość mocna. Pare elementów tym malowałem po dwóch latach wszystko nadal ładnie wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Lakierowałem proszkowo staba i było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts