potas Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Hej, Czy aby założyć z powrotem listwę nad przednia szyba, trzeba wykonać poczwórnego backflipa??? O co chodzi z ta listwa? Dlaczego nie moge jej wcisnąć na miejsce? Ktoś zna ta tajemnice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid51gt Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 To ma związek z tym jak poprawnie była przednia szyba , jak odpadła to pewnie była wymieniana i uchwyty się słabo trzymają .Ja już 3 takie listwy zgubiłem bo mi tak ,,fachowcy" szybe wkleili Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Szyba nie była wymieniana. Listwę zdjęli fachowcy od folii i zapomnieli założyć z powrotem. A moze tez nie potrafili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 To może połamali uchwyty - powinno ich być pięć Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Sa wszystkie i sa całe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 (edited) Prawde mowiac zalozenie listwy to 2 minuty roboty, jesli wszystko jest z listwa w porzadku i nie ma faktycznie jakichs dziwnosci przy szybie. 5 zatrzaskow, wkladasz, zatrzaskujesz i do widzenia. Nie ma wielkiej filozofii. Natomiast faktem jest, ze mimo zatrzaskow potrafi odleciec (jedna tak zgubilem po dwoch tygodniach ) Dobrym pomyslem moze byc podklejenie jej. Edited May 27, 2015 by AMI Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Wrzucę pózniej zdjęcie tej listwy i tej szpary. Jedyny problem jaki widze, to ta folia, która zachodzi z dachu w te szparę, No ale ona jest w sumie cienka, wiec trudno mi uwierzyć ze mogłaby przeszkadzać. No chyba, ze w szczelnie od strony dachy sa jakies wklęsłości pod zatrzaski, które ta folia przykryła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaf90 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Sprawdz czy pod szybą masz miejsce na zatrzaski( miedzy szyba a rantem dachu). Jak tam sie coś nazbierało, nabrudziło ew przy kijowym wklejeniu szyby wystaje sylikon to wypycha on zatrzaski i listwa nie siedzi na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirkdiggler Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Podrzuć te fotki, jestem ciekaw co może pójść nie tak z tą listwą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 Włożyłem ta listwę cholerna, ale nie przylega tak jak powinna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Moze cos masz wypaczone w tym aucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 No przecież nie jest z drewna! Heheh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaf90 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Na pierwszym zdjęciu widać to o czym pisałem, silikon szyby wypycha Ci spinki, dlatego listwa nie chce przylegać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 No ale ta listwa tkwiła w tym silikonie przez ostatnie 15 lat i została zdemontowana tylko na czas oklejania. Nie mozliwe zeby nie pasowała w swoje stare miejsce chyba, co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaf90 Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Prawdopodobnie listwa była wpinana na miejsce przy świerzym sylikonie (czy co tam jest). Jak wyciągneli nazbierało się troche kurzu i już spinki nie są tak ładnie wklejone. Tak myśle że gdyby podjechać do tych od szyb aby w miesca gdzie są spinki dali troszke sylikonu, to mogło by się udać wkleić je na nowo;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
potas Posted June 26, 2015 Author Share Posted June 26, 2015 Bede walczył z tematem. Pomyślałem, ze moze nie trafiam dokładnie w te stare miejsca spinkami, bo one sie przecież przesuwają na boki. Moze uda mi sie włożyć najpierw same spinki, a potem doczepić do nich listwę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts