Jump to content

Górna listwa przedniej szyby w GT

potas

Recommended Posts

Hej,

Czy aby założyć z powrotem listwę nad przednia szyba, trzeba wykonać poczwórnego backflipa??? O co chodzi z ta listwa? Dlaczego nie moge jej wcisnąć na miejsce? Ktoś zna ta tajemnice?

To ma związek z tym jak poprawnie była przednia szyba , jak odpadła to pewnie była wymieniana i uchwyty się słabo trzymają .Ja już 3 takie listwy zgubiłem bo mi tak ,,fachowcy" szybe wkleili

Prawde mowiac zalozenie listwy to 2 minuty roboty, jesli wszystko jest z listwa w porzadku i nie ma faktycznie jakichs dziwnosci przy szybie.

5 zatrzaskow, wkladasz, zatrzaskujesz i do widzenia. Nie ma wielkiej filozofii.

Natomiast faktem jest, ze mimo zatrzaskow potrafi odleciec (jedna tak zgubilem po dwoch tygodniach :))

Dobrym pomyslem moze byc podklejenie jej.

Edited by AMI

Wrzucę pózniej zdjęcie tej listwy i tej szpary. Jedyny problem jaki widze, to ta folia, która zachodzi z dachu w te szparę, No ale ona jest w sumie cienka, wiec trudno mi uwierzyć ze mogłaby przeszkadzać. No chyba, ze w szczelnie od strony dachy sa jakies wklęsłości pod zatrzaski, które ta folia przykryła.

Sprawdz czy pod szybą masz miejsce na zatrzaski( miedzy szyba a rantem dachu). Jak tam sie coś nazbierało, nabrudziło ew przy kijowym wklejeniu szyby wystaje sylikon to wypycha on zatrzaski i listwa nie siedzi na miejscu.

• 4 weeks later...

Prawdopodobnie listwa była wpinana na miejsce przy świerzym sylikonie (czy co tam jest). Jak wyciągneli nazbierało się troche kurzu i już spinki nie są tak ładnie wklejone. Tak myśle że gdyby podjechać do tych od szyb aby w miesca gdzie są spinki dali troszke sylikonu, to mogło by się udać wkleić je na nowo;)

Bede walczył z tematem. Pomyślałem, ze moze nie trafiam dokładnie w te stare miejsca spinkami, bo one sie przecież przesuwają na boki. Moze uda mi sie włożyć najpierw same spinki, a potem doczepić do nich listwę?