waka Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Czesc. Na desce rozdzielczej swieci mi sie kontrolka poziomowania xenonow. Swiatla chyba swieca za nisko. Czytalem ze czujniki sa narazone na warunki zewnetrzne. Zastanawiam sie czy mozna recznie podniesc wysokosc swiecenia na srubach. Robil ktos juz tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnoldpe Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Czesc. Na desce rozdzielczej swieci mi sie kontrolka poziomowania xenonow. Swiatla chyba swieca za nisko. Czytalem ze czujniki sa narazone na warunki zewnetrzn Zastanawiam sie czy mozna recznie podniesc wysokosc swiecenia na srubach. Robil ktos juz tak? Może to też być informacja o padniętych amortyzatorach tylnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Można podnieść na śrubach, a świecąca kontrolka może być przez nie podłączony silniczek w lampie lub uszkodzony czujnik w zawieszeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 95% przypadków świecenia kontrolki dotyczy uszkodzenia czujnika poziomu bądź braku połączenia pomiędzy czujnikiem i kablem. Spróbuj dostać się do czujników i sprawdź czy ramiona połączone z wahaczem nie są urwane oraz wyjmij wtyczki i sprawdź czy są wszystkie piny. U mnie jeden z pinów czujnika został we wtyczce i zakończyło się wymianą czujnika. Ponoć bardzo popularna usterka w tych autach . Co do samej regulacji poziomu zero, to ustawia się to za pomocą klucza w samych lampach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts